avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare

Buna ziua,am o problema cu intabularea si nu inteleg,am facut scoaterea din indiviziune a terenului si constructiilor,apoi am incercat sa fac intabularea,OCPI a respins dosarul spunand ca trebuie sa depuna si vecinul actele,dar acesta nu doreste sa-si intabuleze proprietatea,ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:08, 2 Octombrie 2014
Buna ziua
Daca motivarile avute in respingerea OCPI sunt intemeiate , iar vecinul nu doreste pe cale amiabila, numai pe calea instantei va puteti rezolva problema.
Totusi nu inteleg de ce sunt necesare actele vecinului.
Buna ziua,am revenit cu subiectul acesta deoarece am primit o noua respingere de intabulare,pe motiv ca terenul meu se suprapune cu cel al vecinului,cu toate ca la scoaterea din indiviziune(pe cale judecatoreasca) instanta a trimis un expert topografic,care a facut masuratori,de atunci nu s-a modificat nimic(constructii s-au teren),atunci nu inteleg ce se suprapune,cer in respingere sa depun si actele topo ale vecinului,dar acesta refuza,ce pot sa fac? #-o
Aceste acte sunt solicitate probabil in vederea constatarii felului de suprapunere, care poate fi reala sau virtuala. Incercati sa solicitati actele vecinului de la biroul de cadastru si carte funcara daca acestea sunt inregistrate acolo. Exista si varianta ca aceasta suprapunere sa se noteze in cartea funciara a imobilelor. Daca nu exista intelegere numai prin instanta veti putea rezolva suprapunerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva inspectorului ocpi si a topografului autorizat (pfa) Quadruped Quadruped Buna seara, Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana ... (vezi toată discuția)
Suprapunere virtuala terenuri dorincornea dorincornea Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie: - Am cumparat anul trecut o parcela dintr-un teren dezmembrat in mai ... (vezi toată discuția)