avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incadrare activitate - cod CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incadrare activitate - cod CAEN

Buna ziua

Doresc sa deschid un PFA si am intampinat probleme in depistarea codului CAEN corespunzator unor activitati de prestare servicii pentru asociatiile de proprietari - mai concret serviciile ar consta in mici lucrari de intretinere a scarilor de bloc (iluminatul scarilor de bloc, decorare spatii comune etc.).
O alta intrebare ar fi daca pentru o astfel de activitate trebuie sa prezint si anumite documente care sa certifice o calificare necesara

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: danalex78 , utilizator 15:13, 11 Mai 2009
OUG 44 / 2008 Art. 8. -

(1) Pot desfăşura activităţi economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:

a) au împlinit vârsta de 18 ani, în cazul persoanelor fizice care solicită autorizarea pentru desfăşurarea de activităţi economice conform art. 4 lit. a) şi b) şi al reprezentantului întreprinderii familiale, respectiv vârsta de 16 ani, în cazul membrilor întreprinderii familiale;

b) nu au săvârşit fapte sancţionate de legile financiare, vamale şi cele care privesc disciplina financiar-fiscală, de natura celor care se înscriu în cazierul fiscal;

c) au un sediu profesional declarat conform art. 9 alin. (2);

d) declară pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi al protecţiei munc
(2) Îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) lit. d) se face potrivit art. 5, 15 şi următoarele din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare, atât pentru sediul profesional, pentru fiecare punct de lucru, cât şi pentru activităţile desfăşurate în afara sediului profesional sau a punctelor de lucru.

(3) În cazul în care, potrivit unor prevederi legale speciale, pentru anumite activităţi economice este necesară îndeplinirea unor condiţii de pregătire profesională şi/sau de atestare a pregătirii profesionale, persoanele prevăzute la art. 4 trebuie să facă dovada îndeplinirii acestora.

Multumesc
Revin totusi cu rugamintea de a-mi indica un cod CAEN corespunzator activitatii descrise. Eu banuiesc ca ar fi 7490 dar nu sunt sigur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala negru1967 negru1967 Buna Daca am fost condamnat pentru evaziune fiscala mai pot sa am firma s-au pot sa ma fac PFA? (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala vali_12345 vali_12345 vreau sa-mi deschid o I.I. dar daca am doar 10 clase se poate? (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua:wave: , Daca vreau infintez o intreprindere individuala ce taxe se platesc la stat?impozit? cum se tine contabilitatea la o altfel de ... (vezi toată discuția)