avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diferente de salarizare intre srl si Intreprindere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diferente de salarizare intre srl si Intreprindere Individuala

Salut , numele meu este Traian ...si ca ori ce om as`i dori sa deschid si eu o firma pentru o goserie . Avind in familie un contabil cu nivel de cunostiinte mediu...sa zicem . A avut un puseu de furie cind i`am pus intrebarea cum se face un SRL adica:
Criza....Base vrea sa distruga IMM si AF sau ce o mai fi pe acolo , ca nu este timpul propice pentru asa ceva sa mai astept n` ani..sa se rezolve .
Deoarece firma o voi face printru imprumut bancar si nu ma pot juca cu bugetul familiei deja inexistent de ceva timp ...imi da mult de gindit . Asa a ajuns sa citesc pe net tot felul de sfaturi si sugestii ajungind la PFA si Intreprindere Individuala.

Foarte bine am zis ..este ok fac PFA ...dar nu ai voie sa angajezi personal .
si am ajuns ii sau Intreprindere Individuala .
Intrebarea mea este acum :
- Ce se intimpla cu salariul care il dai celui pe care il angajezi . Sau care este mecanismul de plata? ma ajuta ii (Intreprindere Individuala) cumva sau nu? sa fac ii sau srl

Va rg frumos ..nu am nici o treba cu contabilitatea si nici cu studiile de economie , si nu sint baiat prost am incercat sa citesc pe net prin carti reviste de specialitate ....si la naiba deja este o limba straina pentru mine si nu inteleg o iota.

Daca poate cineva sa ne traduca si noua o parte din termeni , am fi profund indatoriati si plin de respect si dece nu o invitatie la o gogoasa la mine !

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 17:03, 11 Mai 2009
Conform OUG 44/2008 ,,Art. 24. - Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni. contract individual de munca, inregistrat la Inspectoratul Teritorial al Muncii''
Dezavantajul este:
,, Art. 31. - Membrii întreprinderii familiale sunt comercianţi persoane fizice de la data înregistrării acesteia în registrul comerţului şi răspund solidar şi indivizibil pentru datoriile contractate de reprezentant în exploatarea întreprinderii cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul, corespunzător cotelor de participare prevăzute la art. 29 alin. (1).
sarut mana

dar subtitrarea?
Adica eu nu inteleg nimic ..imi cer scuze dar chiar nu inteleg
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
MPW, utilizator
Pe scur aveti voie sa angajati personal. Mergeti la ITM si intrebati aratatii art 24 din OUG 44/2008.
daca nu reusiti sa va descurcati cu un AF (ASOCIATIE FAMILIALA) - lucreaza doar membrii familiei, mai bine un SRL (opinia mea personala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de angajare terte persoane in if ContSters60237 ContSters60237 Am deschis de curand o Intreprindere Familiara pt confectii incaltaminte. As dori sa stiu daca pota sa angajez personal lucrator din afara familiei? (vezi toată discuția)
Vanzator la i.i. mirela.onciu mirela.onciu Detin o intreprindere individuala prin care desfasor comert cu amanuntul si nu am salariati. Poate si sotul sa vanda in acel magazin? In ce conditii? Ce lege ... (vezi toată discuția)