avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar angajati la SRL-D?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar angajati la SRL-D?

Buna ziua,

Am inteles ca sunt obligat sa am 2 angajati cu contract de munca pe perioada nederminata in caz ca am un SRL-D.

Pot sa fiu eu unul dintre angajati? Alaturi de inca o persoana dar fara salariu (pentru inceput ma gandesc ca finantele vor fi la pamant).
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:23, 27 Iunie 2014
Nu sunteti obligat daca nu beneficiati de facilităţile de la art 5 a-c

OUG 6 /2011:

Art. 4. - În afara obligaţiilor stabilite prin actele normative în vigoare, aplicabile oricărui operator economic, microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant are şi următoarele obligaţii specifice:
b) să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;

Art. 5. - Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:
a) acordarea de către A.I.P.P.I.M.M. a unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare. Alocaţiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri;
b) garanţii acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii - S.A. - I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de A.I.P.P.I.M.M., cu respectarea condiţiilor prevăzute în normele şi procedurile interne ale instituţiilor de credit şi ale F.N.G.C.I.M.M., până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul în lei;
c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plăteşte contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;



Pot sa fiu eu unul dintre angajati? Alaturi de inca o persoana dar fara salariu (pentru inceput ma gandesc ca finantele vor fi la pamant).


Oricine poate fi salariat.

In OUG 6/2011 se mentioneaza: să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să menţină în activitate..
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d- incepere cim salariati IRR IRR Este vreo problema daca pentru un SRL-D angajez cele doua persoane la 29 de zile de la infiintare si nu imediat dupa ce a fost infiintata firma? (vezi toată discuția)
Numar angajati. angajare full-part time handru handru Pentru o firma SRL cati angajati minim e nevoie sau daca pot angaja si partime fara sa angajez fulltime? Se stie ca la SRL-D este obligatoriu minim 2 angajati ... (vezi toată discuția)
Srl-d - angajati cu statut de pensionari/ 2 ore IRR IRR La un SRL-D( SRL debutant) am obligatia sa angajez cel putin 2 persoane. Este ok daca aceste doua persoane au statut de pensionari (la limita de varsta) si ii ... (vezi toată discuția)