avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere schimbare regim de executare a pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere schimbare regim de executare a pedepsei

Buna ziua.Concubinul meu este in penitenciar si doreste sa faca o cerere la regimul de executare,sa fie trecut la un regim inferior celui care este in momentul de fata.Va rog daca poate cineva sa-mi spuna care sunt motivatiile care se trec in cerere si cum se formuleaza o astfel de cerere.
O zi buna.
Buna ziua,

Fara a preciza motivul pentru care a fost inchis, nimeni nu va poate spune daca este cazul si cum sa formulati cererea.
LEGE Nr. 254 din 19 iulie 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal

ART. 40
Schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate
(1) Schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se dispune de comisia prevăzută la art. 32.
(2) Comisia prevăzută la art. 32 are obligaţia ca, după executarea a 6 ani şi 6 luni, în cazul pedepselor cu detenţiunea pe viaţă, şi a unei cincimi din durata pedepsei cu închisoarea, precum şi în situaţia prevăzută la art. 35 alin. (3), să analizeze conduita persoanei condamnate şi eforturile pentru reintegrare socială, întocmind un raport care se aduce la cunoştinţa persoanei condamnate, sub semnătură.
(3) Comisia prevăzută la art. 32 va dispune schimbarea regimului de maximă siguranţă în regim închis în cazul persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 65 de ani.
(4) În activitatea sa, comisia ţine cont şi de rezultatele aplicării instrumentelor-standard de evaluare a activităţilor desfăşurate de deţinuţi, aprobate prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(5) Schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în regimul imediat inferior ca grad de severitate se poate dispune, ţinându-se seama de natura şi modul de săvârşire a infracţiunii, dacă persoana condamnată:
a) a avut o bună conduită, stabilită prin raportare la recompensele acordate şi sancţiunile aplicate şi nu a recurs la acţiuni care indică o constantă negativă a comportamentului;
b) a stăruit în muncă sau s-a implicat activ în activităţile stabilite în Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică.

...................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare sentinta in regim deschis carmenalecu carmenalecu Cum se poate stabili regimul deschis de executare a pedepsei? Exista niste conditii obligatorii? Si daca da, care sunt acestea? (vezi toată discuția)
Schimbare regim detentie vdeny vdeny Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati. Sotul este arestat din noiembrie 2013. A fost pe SGR timp de 6 luni, dupa ce s-a constatat ca nu este un pericol ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim detentie eu76 eu76 Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce conditii se obtine schimbarea de regim de la semi-deschis la regim deschis pentru o persoana privata de libertate. ... (vezi toată discuția)