Sporul de toxicitate (suma fixa/ % la salariu de baza) se acorda in urma negocierii intre sindicat/ reprezentantii salariatilor si angajator si se nominalizeaza intr-o anexa la contractul colectiv de munca, intocmit la nivel de firma si in contractul individual de munca.
Numai prin negociere, se poate reduce/ creste sporul de toxicitate acordat.
@ gigipopa
Este vorba despre sectorul bugetar si nu despre privat. Nu are nicio legatura ceea ce spuneti dvs cu privire la ce a intrebat userul.
Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.
===
@ taga
Se poate contesta, dar depinde de actul care modifica cuantumul procentului.
Nu este niciun act.este doar un proces verbal scris de mana prin care suntem instiintati in urma unei sedinte de lucru despre acest aspect. Nu ne-a cerut nimeni parerea.
Conditii de munca
umis
Personalul din laboratorul din cadrul administratiilor bazinale ,care face analizele la apele menajere, sunt expuse la lucru cu substante toxice si cancerigene ... (vezi toată discuția)