E posibil ca ANAF sa faca poprire pe un cont de economisire la BCR Banca pentru locuinte? Are dreptul sa retina banii si prima de la stat si sa-i vireze in contul trezoreriei?
Contul e al dvs, poate infiimta pprire pe cont. Ce puteti face e sa contestati in termen de 15 zile. Economiile facute de dvs pot ramane , insa prima de la stat e data in anumite conditii ori daca anaful va ia banii , nu mai poate fi vb de economisire si nu vi se mai cuvine acea prima.
Dacă vă reţin banii viraţi în cont, nu primiţi prima de la stat. Prima se acordă în procent de 25% din suma economisită în anul în curs. Am avut un asemenea contract la o bancă pt locuinţe şi l-am reziliat. V-aş sfătui să faceţi şi dvs. la fel. Pierdeţi ceva bani, dar n-ar strica să vă interesaţi.
Eu am avut contractată suma de 15.000 lei şi mai aveam mai puţin de 1 an până finalizam contractul.
Am renunţat la prima de la stat, dobânda primită pe banii mei a fost cam de 3%, am pierdut ceva comisioane, dar totul a fost cam 900 de lei şi ceva.