avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatiade crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatiade crestere a copilului

am 6 luni e lucru beneicies e imnemnizacie e cresterea copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 28 Iunie 2014
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri din salarii, din activitati independente sau activitati agricole ori sa va fi aflat intr-una din perioadele asimilate prevazute la art.2 alin.5 din OUG 111/2010 - de exemplu, ati beneficiat de indemnizatia de somaj, de pensie de invaliditate, de concedii medicale, de concediu pentru cresterea copilului , de concediu fără plată pentru creşterea copilului etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, daca voi efectua plata vechimii din urma? livemaster livemaster Ma numesc Georgiana, sunt insarcinata in 15 saptamani. As vrea sa stiu daca pot plati vechimea la casa de pensii pentru a avea continuitate, astfel incat as ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tatal care nu are serviciu lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Conform OUG 111 din 2010 art 11 - a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre ... (vezi toată discuția)
Intrebare frigider frigider Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)