avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces cu asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces cu asociatia de locatari

Am fost data in judecata pentru restante la intretinere, intre timp am achitat din restante ( 5 cote din cele 7 restante) desi nu sunt de acord cu cotele calculate.
Problema este ca in dosarul inaintat intantei, administratorul apar alte sume datorate decat cele reale, administratorul mi-a scazut din sumele achitate de mine intai cotele de fond de reparatii si rulment in avans pe toata perioada cu restante (adica sumele restante la care nu se aplica penalitati) si mi-a lasat neacoperite cotele de intretinere cu penalitatii, e corect ?
Este normal ca sa mi se ceara in avans cheltuieli de judecata, luna trecuta mi-a bagat 300 lei, luna asta a mai adaugat 103,20 lei , chiar daca procesul nici nu a ajuns in instanta?
Daca in dosarul inaintat in instanta este o semnatura falsa a unui membru din comitetul de cenzorii ce se poate intampla ?
Daca eu achit restanta pana la termenul de judecata si procesul nu mai ajunge in instanta, mai trebuie sa platesc pe langa penalitatiile de intarziere ( destul de mari ) si cheltuieli de judecata ?
Restantele (fonduri si cotele de intretinere) si penalizarile se achita in ordinea vechimii lor, nu trebuie luate intai penalizarile sau restantele, din suma pe care o achitati trebuie sa ia proportional restanta si penalizari (prin regula de trei simpla).
Cheltuielile de judecata sunt probabil rezultatul formalitatilor pentru darea in judecata (avocat, copii dupa acte, etc) trebuie sa vorbiti cu presedintele asociatiei sa vedeti ce reprezinta sumele care v-au fost imputate.
Nu am primit lamuriri cu privire la sumele adaugate .

Cu semnatura falsa gasita in dosar, imi poate da cineva un sfat , ce trebuie sa fac ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Adriantot, moderator
Presedintele este obligat sa va raspunda, faceti o cerere si ii dati numar de intregistrare, daca nu o primesc cei din asociatie atunci trimiteti prin posta cererea, dar cu confirmare de primire.
Legea 230/2007 Articolul 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

HG 1588/2007 Art. 12 Drepturi:
d) sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedinteIe asociatiei de proprietari, in termen de
10 zile de Ia afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;
Multumesc de raspuns. Daca platesc toata restanta, si cele 2 luni restante pe care le mai am acum, mai platesc cheltuieli de judecata ?
Este normal ca sa mi se ceara in avans cheltuieli de judecata, luna trecuta mi-a bagat 300 lei, luna asta a mai adaugat 103,20 lei , chiar daca procesul nici nu a ajuns in instanta?

Legal ,pentru cheltuileli de judecata trebuie sa existe hotarare judecatoreasca definitiva
Daca in dosarul inaintat in instanta este o semnatura falsa a unui membru din comitetul de cenzorii ce se poate intampla ?

Sesizati oficial instanta de judecata care poate dispune verificari,eventual,inclusiv declinarea competentei de solutionare in favoarea parchetului
Daca eu achit restanta pana la termenul de judecata si procesul nu mai ajunge in instanta, mai trebuie sa platesc pe langa penalitatiile de intarziere ( destul de mari ) si cheltuieli de judecata

Actualmente cauza dv este pe rolul instantei de judecata
Cheltuielile de judecata sunt dispuse de instanta la cererea motivata a reclamantului asociatia de proprietari
Daca asociatia de proprietari a apelat la avocat,pentru redactare actiune si aparare interese,posibil ca instanta sa dispuna prin hotarare obligarea dv la plata cheltuielilor de judecata-onorariu avocat

Alte discuții în legătură

In litigiu cu administratorul de asociatie dianacatalin dianacatalin buna ziua am si eu o problema cu administratorul intr-o perioada de trei luni am doua hartii la mana care atesta ca nu am datorii la asociatie dupa alte trei ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de intretinere in contul ap la banca. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Va rog,lamuriti-ma si pe mine: daca platesc cotele de intretinere in contul asoc.de propr. la banca, sint obligata sa duc dovada platii la administratie? ... (vezi toată discuția)