avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... in litigiu cu administratorul de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

in litigiu cu administratorul de asociatie

buna ziua am si eu o problema cu administratorul intr-o perioada de trei luni am doua hartii la mana care atesta ca nu am datorii la asociatie dupa alte trei luni mi se cere o suma de 855,50 ron reprezentand penalitati la suma care o aveam de plata si care era achitata la zi de 5 luni va rog din suflet sa im idea si mie cineva un raspuns ce e de facutam toate hartiile la mana la o suma de 1700 ron am 855,55 ron penalitati care acum sunt bagate in restante intretinere care in luna octombrie anul trecut aveam plus pe chitanta la intretinere va rog sa ma ajutati#-o
Cel mai recent răspuns: dianacatalin , utilizator 06:46, 28 Februarie 2010
L nr 230/2007 art 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia
HG nr 1588/2007 art 12 A drepturi proprietari
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual ,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Raportat la titlul topicului,dvs eventual va puteti afla in litigiu cu administratorul pentru eventuale situatii extra asociatie,pentru ca administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari,respectiv executa dispozitiile conducerii acesteia.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
poate nu mam exprimat prea bine in anul 2006 am avut o datorie la intretinere de 1700 ron pe care am achitat-o intregal am vrut sa fac un schimb de apartament mi sa cerut sa fiu cu datoriile la zi am la mana o hartie semnata de administrator in dec 2007 ca nu am datorii in luna martie 2008 am alta hartie semnata de administrator si presedintele de asociatie ca nu am datorii la intretinere. in luna mai 2008 primesc somatie de plata ca am penalitati perioada 2006/2007 in valoare de 855,50 ron suma care nu mia fost adusa la cunostinta in perioada mai sus mentionata in momentul cand am primit aceasta somatie suma restanta era achitata de mult fara sa stiu nimic de penalitati avand si hartiile semnate de cei doi administrator si presedinte ca nu am datorii
Verificati atent perioada exacta a pretinselor restante ,pentru a constata daca nu opereaza prescriptia extinctiva
In conformitate cu drepturile legale care le detineti in calitatea de proprietar,
sesizati oficial presedintele de asociatie ,care este obligat sa va raspunda
perioada este sep.2006oct.2007dar in decembrie 2007cand am achitat tot la asociatie nea dat la mana o adeverinta ca nu avem datori ca fara aceasta adeverinta nu puteam face schimbul de apartamente iar in martie 2008 la semnarea contractului a trebuit sa fim iar pe zero la asociatie intrucat am achitat si iar nea dat o adeverinta ca suntem la zi cu asociatia ca nu avem datori semnata de administrator si de presedintele de asociatie iar in mai2008 nea trimis o somatie ca avem de plata penalitatile de 855,50ron pe perioada mai sus mentionata. ce este de facut?:rtfm:
Ati explicat de mai multe ori si-am inteles ca aveti 'hartii la mana". Am inteles ca ati avut restante in 2006-2007, ca le-ati platit, ca ati mai avut restante si in martie 2008 ati achitat din nou datoriile ca trebuia sa semnati un contrac....
Dar nu ati precizat niciodata daca pentru acele restante ati platit si penalizarile aferente. Se poate ca penalizarile sa nu fi fost calculate atunci si s-au calculat dupa un an sau 2 pentru toti proprietarii.
Sunteti singurul proprietar caruia i s-a adus la cunostinta ca are de plata penalizari sau sunt mai multi proprietari in aceasta situatie?
Poate asociatia nu a calculat penalizari dar pentru ca dv nu ati platit la timp, asociatia nu a reusit sa achite facturile catre furnizori si acestia au aplicat penalizari. Cand acestea au devenit mai mari, furnizorii au trecut la somatii. atunci si asociatia a fost nevoita sa calculeze penalizari proprietarilor pentru perioadele cand nu au achitat cotele la termenele scadente. Dv recunoasteti ca sunteti unul din cei care nu ati achitat cotele la timp ajungand la o restanta de 1700 lei.
Poate intre timp s-a facut o expertiza contabila, poate s-a schimbat administratorul, cenzorul, comitetul si-au verificat din urma.
Poate adeverinta v-a eliberat-o administratorul sau presedintele "la o cafea" si-o promisiune a dv ca veti plati penalizarile cand vandeti, etc.
Din experienta, va spun ca am gasit asemenea situatie, cu adeverinta eliberata "cu plata la zi" unui proprietar pentru a se debransa si asi instala centrala proprie. Dar am descoperit si un angajament al aceluiasi proprietar ca va achita penalizarile in 3 luni.
Dupa 2 ani, odata cu schimbarea administratorului am ajuns cu el in instanta unde a adus ca proba adeverinta eliberata de asociatie ca era cu plata la zi. Uitase de angajament. A fost obligat la plata penalizarilor si a cheltuielilor de judecata.

Alte discuții în legătură

Restante, penalizari, cheltuieli de administrare adina23 adina23 buna ziua, Am cateva nelamuriri cu privire la asociatiile de locatari: 1. Locuiesc de aprox 2 luni intr-un bloc, unde fostul prop care a vandut mi-a ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar nu isi plateste datoriile la intretinere oanairina1977 oanairina1977 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a fi achizitionat un apartament in luna octombrie 2007. La semnarea contractului de vanzare-cumparare in fata notarului, ... (vezi toată discuția)