avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal alcoolemie la volan

Am avut permisul suspendat pe o perioada de o luna de zile (pt staionare la semafor pe linia de tramvai). Apoi la 3 sapt am condus sub influenta alcoolului dand in radar cu 74 km/h si cu o alcoolemie de 58 mg/l in aerul expirat! Cum se apica legea in acest caz? #-o Va multumesc!
Aveti dosar penal pentru doua infractiuni in concurs, art.335 cp si art.336 c.p.
#-o#-o#-o, recidiva.
Lati-va un avocat foarte, foarte bun, care sa negocieze cu procurorul si sa incheiati cu acesta un acord de recunoastere a vinovatiei.
Care sunt alea doua infractiuni, unde e concursul?
A fost contraventie si acum avem una infractiune, ramane de vazut si aici functie de alcoolemia din sange.

Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
puteti fi acuzat de conducerea unui vehicul sub influienta alcoolului (art 336 NCP) daca la momentul prelevarii monstrelor biologice aveati o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si de conducere a unui vehicul fara permis de conducere (art. 335 pct 2 NCP), avand in vedere ca aveati permisul suspendat.
pedeapsa in cazul conducerii sub influienta alcoolului este inchisoare de la 1 la 5 ani, iar pentru conducere cu permisul suspendat riscati inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
sfatul este este sa va angajati un avocat.
@gi_jane2:
A raspuns dna av.la intrebarea care mi-ati adresat-o.
Daca ajungeti sa fiti trimis in judecata si condamnat pentru cele 2 infractiuni se aplica regula de la concursul de infractiuni (art.39c.p.)

Alte discuții în legătură

La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar ... Petrisorfly Petrisorfly La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar și fara accident și victime (vezi toată discuția)
Permis de conducere antonioli_yo antonioli_yo Buna Ziua numele meu este Alexandru am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Am permisul de conducere suspendat din 2009, pentru faptele;Conducere cu ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)