avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent - succesiune fara participarea unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent - succesiune fara participarea unuia dintre succesibili

buna seara,daca unul dintre mostenitori nu vrea sa faca succesiunea,ceilalti mostenitori vor putea deschide succesiunea,la notar sau in instanta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:59, 1 Iulie 2014
Nu.

De la notar iau doar o incheiere.
Atat si nimic mai mult.

Apoi...se va deschide procesul.
Nu sunt obligati sa dezbata succesiunea la notar.
Nici informarea cu medierea nu mai exista...
Asta spuneam si eu, maestre...
Mai intai la notar...incheiere... apoi la instanta.
Direct la instanta, asa cum sfatuiati dvs. este inadmisibil.
De mediere chiar nu vorbea nimeni.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Marcel Mihalache, Avocat
succesiunea se dezbate doar pe raza teritoriului unde a avut ultimul domiciliu decedatul?
Da. Pt. a dezbate succesiunea trebuie sa va prezentati la un notar aflat pe raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca mostenitorii nu se inteleg in mod obligatoriu vor ajunge la instanta.

Atentie ca daca exista mai mult de un decedat, se poate face la notar fara ca macar ceilalti sa fie instiintati, si daca e vorba de un teren chiar se pot vinde cotele indivize! (nu m-am uitat la mesajele ulterioare pt detalii in situatia de fata, e un raspuns rapid)

Exemplu de situatie aici (al 5-lea comentariu e cu situatia mea reala asa cum am aflat-o intr-un final):
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
silentk6, utilizator

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre succesibili criscriscristina criscriscristina Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca, in situatia in care mostenitorii nu se inteleg intre ei in ceea ce priveste deschiderea succesiunii, unul ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune in instanta florin2014 florin2014 Se poate face dezbatere in instanta fara a merge mai intai la notar? Am consultat un avocat pentru a deschide succesiunea pe cale judecatoreasca si a spus ca ... (vezi toată discuția)