avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract casa

Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie pe cat de delicata, pe atat de dureroasa, dar asta este viata!
Parintii mei au decedat si am vandut casa de la tara.Cu banii aceia si cu o completare dintr-un credit bancar am cumparat un apartament.Am o fiica de 23 de ani, studenta.Apartamentul l-am cumparat cu acei bani pe numele ei, eu avand drept de uzufruct pana cand voi deceda.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Este adevarat ca fiica mea nu poate vinde, face schimb fara acordul meu?
Este posibil ca sa fiu data afara din casa, pe motiv ca este casa ei? Ma protejeaza acea clauza de drept de uzufruct?
Fiica mea a intrat in niste anturaje nu tocmai placute, sunt discutii neortodoxe intre mine si ea (cum nu ar trebui sa existe intre mama si copil, nu mai exista respect DELOC din partea ei, s-a ajuns chiar la proferarea de jigniri din partea ei).Mentionez ca eu sunt divortata de 20 de ani si nu m-am gandit sa imi refac viata pentru ca nu am vrut sa o traumatizez.Rau am facut, dar asta este.
Principala mea intrebare este: se poate face ceva legal, astfel incat acel act de vanzare-cumparare al apartamentului pe numele ei sa fie reziliat? Ma gandesc la faptul ca , daca prezinta vreo relevanta, ea studenta fiind, nu avea bani sa cumpere, iar eu pot dovedi provenienta banilor.
Una peste alta, va rog frumos sa imi spuneti daca exista breo modalitate prin care sa reziliez acel contract. chiar adresandu-ma instantei daca este cazul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 14:26, 30 Iunie 2014
depinde ce aveti stipulat in contract.
in principiu poate vinde.

cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care sa analizeze contractul
Bună ziua,
1. Nu se poate vinde sau schimba cat timp există acel uzufruct.
2. Nu vă poate da afară, cât timp există clauza de uzufruct.
3. Se poate cere rezoluțiunea ori rezilierea contractului, de către dumneavoastră în instanță, depinde de motive și de ceea ce este prevăzut în contract.
Poate vinde si face schimb fara acordul dvs, va tranzactiona ce are, nuda proprietate , insa dvs sunteti protejata pana la deces, aveti dreptul sa locuiti nestingherita asta insemnand si singura, o puteti evacua pe fata daca nu va intelegeti.
Avand in vedere existenta dreptului de uzufruct viager in favoarea dvoastra, indiferent de ce decizie ar lua fiica dvoastra in legatura cu apartamentul, dreptul dvoastra trebuie respectat.
Nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Multumesc, dar va rog sa imi explicati mai pe intelesul meu: indiferent de decizie, adica daca va dori sa vanda casa, cum se respecta dreptul meu? Eu as dori sa stiu daca poate sau nu sa vanda sau sa faca schimb de locuinta fara acordul meu.
Sau daca doreste sa aduca pe prietenul ei in casa (un personaj de profesie student) eu ma pot opune legalmente? Ce pot face ?
Multumesc si scuzati insistenta.
Sigur ca voi consulta si un avocat sau un notar din orasul meu, dar as dori cat mai multe pareri avizate.

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)