avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare boxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare boxa

am cumparat un apartament in anul 2006, cu dependinte, balcon si boxa. Vanzatorul mi-a aratat care este boxa cumparata, insa mi-a preciazat ca, nu o poate deschide deoarece nu are cheile asupra sa. Acum m-am interesat si vecinul care foloseste boxa respectiva are si el inscris in contractul sau de cumparare a apartamentului, o boxa. Ma pot indrepta in instanta impotriva vanzatorului? Ce obiect va avea litigiul?
Cel mai recent răspuns: RAMONAROMAN , utilizator 15:08, 1 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Ati putea solicita respectarea obligatiilor contractuale prin obligarea paratului de a va pune la dispozitie boxa (obligatia de a face).
In subsidiar, ati putea solicita reducerea pretului platit proportional cu valoarea boxei nepredate si sa solicitati plata acestei sume.
Ati putea solicita chiar rezilierea contractului de vanzare-cumparare, dovedind ca lipsa predarii boxei este un aspect determinant, fara de care nu ati fi cumparat.
Administratia locala, desi sesizata, m-a indrumat la instanta. Cred ca, posibilitatea ar fi sa ma indrept impotriva vanzatorului pt evictiune, in sensul de a-mi restitui c/valoarea boxei plus dobanda legala, iar administratia locala sa-mi reduca suprafata din evidente, raportat la care platesc impozitul. Problema este ca, intervine prescriptia pt o perioada mai mare de 3 ani.
Stimat forumist,

Cam mult ați așteptat până să încercați recuperarea boxei/valorii.

Dacă aveți un contract de vânzare-cumpărare anterior celui al vecinului care ocupă boxa, puteți să vă gândiți la o revendicare.

Puteți, de asemeni, să vă asigurați că boxa este corect individualizată și că vecinul are contract care să includă această boxă determinată, iar nu o alta.

Cu stimă.
Regia autonoma care, in prezent, este desfiintata, a vandut atat apartamentul meu, cat si pe cel al vecinului unor cumparatori care le-au revandut la randul lor si, in final acum suntem proprietari eu si vecinul. Intr-adevar, aceasta regie autonoma a vandut mai intai imobilul in care locuiesc eu, apoi pe cel in care locueste vecinul meu.Acum incerc sa aflu ce vecini folosesc boxe si nu le au inscrise in contract. Multumesc tuturor pt orice idee..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evictiune contract de vanzare cumparare Daniel1511 Daniel1511 Buna ziua, ce trebuie sa fac in calitate de vanzator al unui imobil, (pentru care am incheiat deja un contract de vanzare cumparare), pentru a proteja ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa joica joica Buna ziua, anul trecut am cumpărat un apartament cu boxa. Atat in contractul de vanzare cat si in dicutiile cu proprietarul pe langa aparatament mai este ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)