avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata_1955
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata_1955

o persoana nascuta in 1955 cu 31 de ani vechime mai poate beneficia de pensie anticipata?
sau ies la pensie anticipata doar persoanele nascuta pana in 1954 inclusiv?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 19 Mai 2009
Daca este persoana de sex feminim, poate benefica de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 ani, intrucat asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.
Nu beneficiaza de pensie anticipata, deoarece nu a realizat stagiu de cotizare cerut de lege pentru a beneficia de aceasta pensie.

Daca este barbat poate beneficia doar de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 65 ani.

buna seara.
va rog frumos sa-mi spuneti daca sotia mea are 20 ani turnatorie,si inca 6 ani la diferite firme,avand varsta de 46 de ani si trei copii ,ar putea iesi la pensie la cerere?
va multumesc.
buna seara
as pune aceeasi intrebare de ieri 14-05-09 .
ar putea sotia mea sa iasa la pensie daca are 20 ani turnatorie, 6 ani la diferite firme,3 copii,
mentionez ca are varsta 46 ani.
va multumesc.
Puteti sa ne dati mai multe detalii cu privire la sotia dvs .... data nasterii, stagiul de cotizare realizat (vechimea in munca), vechimea in munca realizata in grupa a II-a sau I-a de munca. :)
buna seara.
sotia mea este nascuta la 25-05-1963.vechimea in munca este de 25 ani si 6 luni,din care 20de ani grupa a 1-a de munca in turnatorie,si 5 ani si 6luni grupa a-2-a de munca.
si 3 copii.
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata? Doina Elena Doina Elena Nascut in data de 31.08.1951 - barbat vechime totala in munca 39 ani si 6 luni din care: - 2 ani 11 luni 14 zile in grupa a II-a - 85% - 19 ani 3 luni 16 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)