Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o dilema: cine este beneficiarul gradinii din fata/spatele blocului?
Locatarul de la parter, locatarii de pe palierul corespunzator gradinii sau toti locatarii?
Plus de asta: blocul in care locuiesc are doua intrari. Cea din fata blocului este pentru toti locatarii. cea care da in spatele blocului, este blocata de vecinul de la parter, ca are el si o mica gradina si o magazie pe acolo. e normal? e posibil sa aiba cumva vreun act de la primarie pt acel loc?
va rog mult sa ma lamuriti'!!!
cu exceptia trotuarului, terenul apartine primariei, prin adp.
totusi este o dilema .... desi este al primariei, aceasta amendeaza asociatiile care nu au grija de el.
vecinul in cauza nu are voie sa faca acea magazie, cu atit mai mult cu cit poate nu are nici acordul asociatiei, si nici autorizatie de constructie de la primarie. problema cu blocatul usii trebuie sa o discutati in adunarea generala sau sa vorbiti cu cei din comitet ca sa reglementeze situatia, scara fiind parte comuna, nu proprietatea respectivului individ
În mod normal, din câte ştiu eu, grădina aparţine tuturor locatarilor, dar de cele mai multe ori se ocupă cei de la parter de ea, pt. că se află chiar sub nasul lor, deci au cel mai mare interes de a o amenaja cum le este mai bine; sunt şi alţii care nu se ocupă deloc, tocmai în considerentul că nu este numai a lor grădina, ci a tuturor şi nu au pt. ce să se ocupe singuri (în cazul ăsta toţi locatarii probabil s-ar scandaliza că vecinul de la parter nu se ocupă de grădină :P).
Este nevoie de ceva de la primărie în mod sigur pt. a întreprinde ceva în grădină (dacă e vb de construcţie, sau amplasarea vreunei magazii), însă la primărie primul lucru care-l vor cere va fi o listă de la asociaţie, prin care majoritatea locatarilor sunt de acord.
Stiti vreo lege care specifica faptul ca terenul din jurul blocuilui, gradinile etc sunt in proprietatea primariei si tre` sa fie intretinute de toti locatarii? ceva care sa pot arata negru pe alb ca ei nu au voie sa beneficieze de acel spatiu.
1. trebuie sa va arate actul de proprietate asupra terenului in cauza
2. terenul este parte comuna, deci trebuie sa aiba acordul scrris al majoritatii PROPRIETARILOR ( nu al chiriasilor)
3. sa va arate aprobarile de la primarie pt constructia cu pricina. cu o reclamatie la primarie o "rezolvati" foarte usor ;)