Intampin o situatie unica. O companie doreste sa ma angajeze, dar pe langa contractul individual de munca se doreste semnarea unui act aditional prin care ma oblig sa stau in companie minim 2 ani de zile, in caz contrar va trebui sa ii despagubesc cu o suma de bani.
As dori sa stiu daca acest act aditional poate fi aplicat si in cele 90 de zile de proba care sunt reglementate de codul muncii. Adica in cazul in care in cele 90 de zile eu n-as dori sa mai continui mi se pot cere despagubiri. Un astfel de act aditional ar anula cele 90 de zile perioada de proba?
Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze. (3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....
Incalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp, , fara a exista premisa pregatirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 198 din Codul muncii.
Contract de munca
jackal85
Buna ziua,
Trebuie sa semnez un contract de munca pe o perioada nedeterminata, dar spre surprinderea mea va trebui sa semnez un contract aditional prin care ... (vezi toată discuția)