avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat

Buna seara. In urma cu max 2 luni de zile am condus cu permisul suspendat si am fost prins de politie. Am mers la sectie, am dat declaratie, iar in urma cu 3 zile am primit citatie prin posta, cum ca trebuie sa ma prezint in judetul Prahova oras Sinaia la politia rutiera (acolo am fost prins fara carnet)....probabil pentru o noua declaratie, sau pentru a fi dat in urmarire penala. Mentionez ca nu am angajat un avocat pentru cazul meu. Ce considerati ca ar fi cel mai bine sa fac in aceasta situatie? sa ma prezint? sa-mi angajez un avocat? sa dau declaratie pe proprie raspundere sau in prezenta unui avocat? si ce pedeapsa max pot primi tinand cont de infractiunea mea?

Multumesc anticipat
Ce considerati ca ar fi cel mai bine sa fac in aceasta situatie? sa ma prezint? sa-mi angajez un avocat?

Ambele.


sa dau declaratie pe proprie raspundere sau in prezenta unui avocat?

In prezenta avocatului.


ce pedeapsa max pot primi tinand cont de infractiunea mea?

OUG 195/2002:
Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Pedeapsa pe care o veti primi este inchisoarea cu suspendare.
M-am prezentat azi la sectia de politie Sinaia, si mi s-a spus ca mi se v-a da o amenda administrativa, pentru ca este prima abatere, si nu trecusera de la expirarea dovezii decat 2 zile!!! L-am intrebat daca angajez un avocat se schimba situatia? mi-a zis ca nu!
Buna ziua,

eu am condus la fel, cu permisul suspendat, urmeaza sa mi se intocmeasca dosar de cercetare penala . dar problema e ca eu am contestat in instanta ultimul proces verbal care s-a facut pe contraventie, deoarece agentul si-a dat seama prea tarziu ca eu il avea suspendat , deoarece artonul il aveam in mana, pentru ca prima data cand mi l-a suspendat ( predasem un permis de statele unite la prima suspendare ). ideea este ca eu as acepta pedeapsa, ca asa perioada care mi-o da cu suspendare ar trece mai repede si pot sa-mi recapat permisul ... dar de ce nu mai ajunge dosarul meu la procuratura?? ... de 2 luni stam asa...macar sa ajunga in instanta si sa declar pe proprie raspundere ca sunt VINOVAT.
vreau sa ma judece odata. exista vreo cale ca sa pot accelera acest COSMAR? ?
As putea sa platesc oricat...
D-le Mihai Enescu:

Art. 27. din Codul Rutier prevede:
(4) Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale.

Art. 86 din Codul Rutier prevede:
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romnia se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Prin urmare, suspendarea permisului de conducere este materializarea sanctiunii de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile din Romania. Dvs. nu aveti dreptul de a conduce pe drumurile publice din Romania indiferent de numarul de permise ce le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)