Buna ziua,
am o ruda decedata de o luna si jumatate(fratele meu). era divortat si are o minora. Fosta lui sotie nu s-a interesat de ce s-a intamplat totul, nu ne-a sunat. Acum vrea sa depuna actele pentru pensie de mostenitor si a depus la judecatorie cerere sa-i predam toate actele in original(certificat deces, diplome, etc). nu vreau sa i le predau avand in vedere compoertamentul ei, faptul ca nu a interesa-to nimic decabt banii. Fratele meu nu are nimic(nici apartament, nici masina...absolut nimic). Fosta sotie nu a facut succesiune sa se stabileasca ca minora este mostenitoarea. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in acest caz, daca trebuie sa face ceva.
multumesc frumos.
o zi buna!
Judecatoria poate solicita primariei un extras de deces de la starea civila, are acest drept, iar dvs. puteti sa mergeti ca un bun unchi la casa de pensii, impreuna cu excumnata si sa depuneti o copie dupa certificatul de deces al fratelui dvs, ca asa este firesc. Minora nu e de vina ca ia murit tatal si in definitiv va este nepoata iar pe foamea asta este de la sine inteles ca micuta are nevoie de pensie de urmas. Faptul ca excumnata detine o copie a certificatului de deces iar dvs, detineti in continuare originalul nu va afecteaza pe dvs. cu absolut nimic. Faceti acest gest cel putin in amintirea fratelui dvs.
In momentul in care veti deschide oricare dintre dvs. succesiunea fie dupa frate fie dupa parintii dvs, minora conform legii intra din start la partea sa de mostenire dupa tatal sau.