avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj Judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj Judiciar

Buna seara,
Ma puteti ajuta oare?


Pe rolul judecatoriei Cornetu exista un proces de partaj judiciar care este suspendat cf art.244 ali.1 pct.1 din c.proc.civ. prin incheierea de sedinta data in data 25.02.2008 pana la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti ce se va pronunta in dosarul..566/..../2008.
Cu recurs pe toata durata suspendarii.

Intrebare:

ce inseamna "toata durata suspendarii"? pana cand/unde se va intinde aceasta perioada?

Mentionez ca in dosarul 566/...2008 cauza este suspendata cf articolului 1551, alin1 c.pr.civ. hotarare data in data de 13.02.2014(nu s-a facut recurs), de asemenea aceasta hotarare este data cu drept de recurs pe toata durata suspendarii.(adica pana cand?)

Pot cere redeschiderea judecatii in cazul partajului judiciar in cazul in care cealalalt proces este suspendat si nu s a facut recurs??

va multumesc mult pentru tot!

Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 13:38, 21 Iulie 2014
Mai mentionez ca partajul se tot suspenda din 2008...celalalt proces s-a tot amanat, dar in ultima instanta fiind suspendat cf art.1551 alin 1 c pr civ
Nu puteti repune pe rol dosarul de la Judecatoria Cornetu (partajul) pana la solutionarea dosarului suspendat cf. art. 155 1 Cpc.

Art. 155^1 veciul cod de procedura civila
Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina partii reclamante, prin neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite in cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate. Dispozitiile art.108^3 sunt aplicabile.
La cererea partii, judecata va fi reluata daca obligatiile la care se refera alin.1 au fost indeplinite si, potrivit legii, aceasta poate continua. Dispozitiile art.155 alin.2 se aplica in mod corespunzator.

Prin urmare, trebuie sa vedeti care sunt motivele de suspendare, ce anume trebuia sa faceti si nu ati facut, daca sunteti reclamant. Pentru asta trebuie sa cititi incheierea de suspendare, si sa verificati daca in citatii vi s-a solicitat sa faceti ceva anume (sa depuneti acte, copii etc...)
Daca sunteti parat, nu puteti decat sa asteptati ca dosarul sa se perime (1 an de la data comunicarii suspendarii).

Abia dupa ce acest dosar se perima sau se judeca definitiv si irevocabil, veti putea solicita repunerea pe rol a partajului si sa contiuati judecata.
puteti ataca cu recurs oricand solutia de suspendare.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O seara buna
buna ziua:
referitor la discutia de mai sus:
situatia este in felul urmator:

1.DOSAR 1171/2007 - PARTAJ JUDICIAR - data inregistrarii 26.03.2007 suspendat si mentinuta suspendarea pana la ramnerea irevocabila a hot judecatoresi care se va pronunta in dosarul 566.../2008. CU RECURS PE TOATA DURATA SUSPENDARII.

2.DOSAR 566..../2008 - ANULARE ACT(TITLU DE PROPRIETATE) - paratul din dosarul 1171 - care si-a insusit abuziv proprietatile aflate pe titlul de proprietate din dosarul 1171/2007 solicita anularea titlului ca fiind fals insa nu a dovedit si nu poate dovedi acest lucru.

Folosind abuziv proprietatile si ridicand abuziv constructii pe acestea cauta prin orice chip sa prelungeasca procesul

in acest sens dosarul 566.../2008 este suspendat pana la judecarea cauzei in dosarul:

3.6170...../2013 cu obiect PLANGERE IMPOTRIVA REZOLUTIILOR SAU ORDONANTELOR PROCURORULUI DE NETRIMITERE IN JUDECATA(ART.278 1 cpp) pe care reclamantul din dosarul 566 l a itentat.

solutia data in 17.06.2014, prin hotarare definitiva, in baza art 341 alin 6 lit a cpp respinge cererea formulata de petentul(reclamant in dosarul 566) impotriva rezolutiei a parchetului de pe langa judecat cornetu.

intrebari:

1.reclamantul mai poate face recurs impotriva hotararii definitive prin care a fost respinsa plangerea formulata de acesta impotriva rezolutiei a parchetului?

2.avand in vedere ca termenul de perimare este de 1 an de la data comunicarii suspendarii in dosarul 566/ se poate face recurs in dosarul 1171/2007 prin care sa se solicite repunerea cauzeiu pe rol si judecarea de urgenta a cazului aratand faptul ca suspendarea in dosarul 566 numai are obiect deoarece in dosarul 6170 prin hotararea definitiva s a respins plangerea facuta de RECLAMANTUL..X?

Se poate cere repunerea cauzei pe rol si disjungerea acesteia de toate celealte cauze care au dus la suspendarea ei deoarece au ramas fara obiect iar prelungirea neintemeiata a procesului punand reclamantul din procesul 1171(partaj judiciar) in dificultate aducandu i se prejudicii grave, acesta fiind operat de cancer locuind intr o casa sociala iar o noua intrare in iarna in aceste conditii ar putea avea consecinte grave asupra sanatatii sale?

Va multumesc mult pentru tot ajutorul acordat dealungul timpului.
Cu stima,
Anca


Alte discuții în legătură

Termenul de perimare danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar-suspendat la apel ? danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)
”cu recurs pe întreaga durată a suspendării.” viktorV viktorV Bună ziua ! Cine îmi poate explica ce înseamnă : ”...Cu recurs pe întreaga durată a suspendării.” Contextul întreg al dispozitivului, este ... (vezi toată discuția)