Bună ziua !
Cine îmi poate explica ce înseamnă :
”...Cu recurs pe întreaga durată a suspendării.”
Contextul întreg al dispozitivului, este următorul:
”Respinge ca neîntemeiată cererea de repunere pe rol. Cu recurs pe întreaga durată a suspendării. Pronunțată în....”
Este vorba despre un litigiu de muncă, în care nu mi s-a admis cererea de repunere pe rol a dosarului.
Mi se cere precizarea cuantumului exact al sumei pe care o solicit angajatorului care m-a concediat netemeinic și nelegal, fără preaviz, fără a mă plăti luni la rând. Am încercat să cer admiterea de probe scrise, și în cadrul ei, admiterea probei cu expertiză contabilă judiciară, care să fie considerată de instanța de fond. Am fost întrerupt, bruscat chiar de judecător... A trecut termenul de 15 zile de la obținerea soluției.
”Cu recurs pe întreaga durată a suspendării.” - înseamnă că, nu sunt legat cu declararea recursului, de termenul de 15 zile calendaristice, - art.301 vechiul C.P.C. ?
Conf. art 242 NCPC :
Suspendarea judecăţii cauzei
(1) Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite în cursul judecăţii, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 189 sunt aplicabile.
(2) La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua.
Asadar dvs. trebuie mai intai sa depuneti o cerere prin care precizati suma care o doriti sa o recuperati de la angajator !
1.depuneti cererea
apoi
2.formulati cerere de repunere pe rol
”Cu recurs pe întreaga durată a suspendării.” - înseamnă că, nu sunt legat cu declararea recursului, de termenul de 15 zile calendaristice, - art.301 vechiul C.P.C. ?
Exact asta înseamnă. Durata suspendării este cea a perimării cererii (1 an).
Exact asta înseamnă. Durata suspendării este cea a perimării cererii (1 an).
Cu scuzele de rigoare,daca gresesc ,nu consider ca este corecta afirmatia !
Consider ca ,perimarea, poate fi si o consecinta a efectelor pe care le poate produce un proces suspendat!
:) Fără supărare, dar ceea ce considerați dvs. nu schimbă faptul că recurs se poate declara pe toată durata suspendării, iar această durată este cea a perimării cererii. Nu cred că ați înțeles mesajul meu, care nu este despre perimare (și nici nu discutăm asta aici).
Un dosar suspendat conform art. 155 ind. 1 din Codul de procedură civilă de la 1865 (litigiul a început înainte de intrarea în vigoare a noului Cod), va rămâne suspendat timp de un an, în situația în care partea interesată nu intervine. După trecerea acestei perioade, cererea se perimă și degeaba mai face partea recurs.
Poate acum e mai clar pentru dvs. ceea ce am scris în mesajul anterior.