Am deschis o actiune pe obligatia de a face in anul 2013. La un an mi s-a cerut de raspuns la anumite cerinte si am raspuns in scris cu confirmare de primire. Am platit absolut toate taxele juridice cerute.
La putin timp judecatorul anuleaza actiunea ca cica nu as fi platit taxele de timbru, fals. Depun duplicate luate cu greu de la posta, fac cerere de reexaminare, se repune pe rol.
Am angajat avocat, au avut loc 2 termene de judecata si acelasi judecator de la judecatoria sector X din Bucuresti, dupa ce am raspuns la intampinarea depusa de parati, imi cere la un termen sa precizez inca o data ceea ce mi-a cerut in procedura administrativa (ne judecam pe codul nou) si la care eu raspunsesem deja atat prin actiune cat si separat prin acel raspuns initial pe care l-a cerut el, cat si prin raspunsul la intampinare. Avocata mea (fosta, ca intre timp am reziliat) a zis ca ce cere el e motiv de respingere la recurs pentru ca nu e procedural sa ceara asta acum, la al doilea termen de judecata si nu a raspuns.
Judecatorul vazand ca nu a primit raspunsul (pe care oricum il primise de circa 3 ori pana atunci) suspenda cauza.
Cu recurs pe toata durata suspendarii. Asta se intampla in anul 2014 luna noiembrie. Nu am facut recurs dar intentionez, am zis ca daca e pe toata perioada suspendarii pot face in decurs de un an si anul nu a trecut. Acum vad ca ma cheama pe 9 octombrie sa discute perimarea.
Mie imi este clar ca acest judecator vrea sa anuleze aceasta actiune cu orice chip. Taxa de timbru fusese platita cand a anulat cererea, explicatiile toate erau date cand a suspendat, vad ca se grabeste sa perimeze si daca e sa cred ce a spus avocata mea fosta, procedural nu era sa ceara precizari la al treilea termen de judecata ci doar in procedura administrativa ceea ce eu oricum dadusem.
Daca aveti bunavointa sa ma ajutati cu raspunsul dvs. , va multumesc.
Nu stiu ce sa fac.
1. Sa opresc perimarea.
Ma gandesc sa trimit recursul acela pana la data la care am fost citat, pe 9 octombrie adica, ca sa il stopez cu perimarea. Nu?
2. As cere recuzarea acestui judecator, e pe fata impotriva mea. Considerati ca e o idee viabila sa il recuz si cand as putea sa o fac, dupa ce admite tot el recursul? Sau mai degraba nu o sa-l admita... la cum s-a purtat pana acum...
Prima data cu taxa de timbru am crezut ca e o greseala dar si suspendarea ca urmare a neindeplinirii unei obligatii pe care eu o indeplinisem... si la momentul in care nu mai trebuia sa ceara asa ceva...ca eventual partea adversa la recurs sa se foloseasca de faptul ca precizarile au fost depuse contrar legii....
Deci, va rog o mana de ajutor, multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns:
DAN POPESCU , Avocat
16:13, 12 Octombrie 2015