avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proceduri la instanta cu mari semne de intrebare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proceduri la instanta cu mari semne de intrebare

Am deschis o actiune pe obligatia de a face in anul 2013. La un an mi s-a cerut de raspuns la anumite cerinte si am raspuns in scris cu confirmare de primire. Am platit absolut toate taxele juridice cerute.
La putin timp judecatorul anuleaza actiunea ca cica nu as fi platit taxele de timbru, fals. Depun duplicate luate cu greu de la posta, fac cerere de reexaminare, se repune pe rol.
Am angajat avocat, au avut loc 2 termene de judecata si acelasi judecator de la judecatoria sector X din Bucuresti, dupa ce am raspuns la intampinarea depusa de parati, imi cere la un termen sa precizez inca o data ceea ce mi-a cerut in procedura administrativa (ne judecam pe codul nou) si la care eu raspunsesem deja atat prin actiune cat si separat prin acel raspuns initial pe care l-a cerut el, cat si prin raspunsul la intampinare. Avocata mea (fosta, ca intre timp am reziliat) a zis ca ce cere el e motiv de respingere la recurs pentru ca nu e procedural sa ceara asta acum, la al doilea termen de judecata si nu a raspuns.
Judecatorul vazand ca nu a primit raspunsul (pe care oricum il primise de circa 3 ori pana atunci) suspenda cauza.
Cu recurs pe toata durata suspendarii. Asta se intampla in anul 2014 luna noiembrie. Nu am facut recurs dar intentionez, am zis ca daca e pe toata perioada suspendarii pot face in decurs de un an si anul nu a trecut. Acum vad ca ma cheama pe 9 octombrie sa discute perimarea.
Mie imi este clar ca acest judecator vrea sa anuleze aceasta actiune cu orice chip. Taxa de timbru fusese platita cand a anulat cererea, explicatiile toate erau date cand a suspendat, vad ca se grabeste sa perimeze si daca e sa cred ce a spus avocata mea fosta, procedural nu era sa ceara precizari la al treilea termen de judecata ci doar in procedura administrativa ceea ce eu oricum dadusem.


Daca aveti bunavointa sa ma ajutati cu raspunsul dvs. , va multumesc.

Nu stiu ce sa fac.

1. Sa opresc perimarea.
Ma gandesc sa trimit recursul acela pana la data la care am fost citat, pe 9 octombrie adica, ca sa il stopez cu perimarea. Nu?

2. As cere recuzarea acestui judecator, e pe fata impotriva mea. Considerati ca e o idee viabila sa il recuz si cand as putea sa o fac, dupa ce admite tot el recursul? Sau mai degraba nu o sa-l admita... la cum s-a purtat pana acum...

Prima data cu taxa de timbru am crezut ca e o greseala dar si suspendarea ca urmare a neindeplinirii unei obligatii pe care eu o indeplinisem... si la momentul in care nu mai trebuia sa ceara asa ceva...ca eventual partea adversa la recurs sa se foloseasca de faptul ca precizarile au fost depuse contrar legii....

Deci, va rog o mana de ajutor, multumesc mult!!!

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:13, 12 Octombrie 2015
Conform art.416(1) NCPC termenul de perimare este de 6 luni.Este adevarat ca, puteati face recurs pe toata perioada suspendarii dar, in cadrul termenului de perimare de 6 luni, altfel recursul nu mai intrerupe perimarea.Ati fost citata pe 9 octombrie ptr.constatarea perimarii.
Vai de mine!!!
Deci nu mai pot face nimic acum? Am pierdut acest proces?
Pot deschide altul cu acelasi subiect? Avocata mi-a spus ca un an... de ce stiam eu de un an?
Ce sa mai fac acum?

Multam
Am analizat cu atentie: pe plicul care contine motivarea suspendarii scrie data 15.05.2015.
Deci am 6 luni de la ultimul act de procedura, asta inseamna pana in 15.11.2015?
Sau a 10.2015?

PE citatie zice "Repus pe rol in vederea DISCUTARII perimarii". Deci daca o discuta... nu o discuta cu mine? Ce sa mai discute daca ziceti ca o constata?

Vad ca se si grabeste cu perimarea....
E ceva suspect, va zic eu ca e...
Ce pot s afac acum? Trimit recurs oricand inainte de 09.10.2015? Si intrerup perimarea.
Sa il recuz?


Multam


Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
ContSters277534, utilizator
6 luni dupa Noul Cod Proc.Civil, un an dupa vechiul Cod Proc.Civ., depinde dupa care cod proc.civ. v-ati judecat.Noul Cod Proc.Civ. a intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013.
Deci sunt in termen sa mai fac recurs ori ba? Daca am primit hotararea pe 15 mai 2015? Pana cand mai pot face? E dupa noul cod. Ultimul act de procedura a fost facut de instanta cand mi-a comunicat la data de 15.05.2015 hotararea din noiembrie 2014.
Chiar la asta nu ma asteptam....
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
ContSters277534, utilizator

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a cauzei suspendate potrivit art. 242 alin. 1 cod proc. civ. eduardvl eduardvl Buna ziua, Intr-un dosar am primit: Solutia pe scurt: In temeiul art. 242 alin. 1 Cod proc.civ, suspendă judecata. Cu recurs pe durata suspendării. ... (vezi toată discuția)
Suspendare - perimare - repunere pe rol? PPPP PPPP Exista un recurs formulat de noi la un proces de pretentii ce s-a aflat in suspendare conf. 155 ind. 1 (neplata tx timbru pt. suma contestata). Dupa cele 6 ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei adinutza.2008 adinutza.2008 Bun, am inteles ca trebuie sa fac o cerere de repunere pe rol a cauze cf art245 pct 1 C.proc.civ. dar in situatia in care eu sunt in recurs, la ce instanta ... (vezi toată discuția)