avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de supraveghere in bloc si in afara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de supraveghere in bloc si in afara blocului

De curand in blocul nostru s-a instalat sistem de supraveghere video. Intrebarea mea este : Nu trebuia sa ne dam acordul pentru acest sistem de supraveghere ? Avem 5 camere instalate , una la parter, 2 in lifturi, si doua in fata blocului , una spre intrarea in bloc, una spre parcarea Doamnei Presedinta de bloc. Eu una nu sunt de acord si nici o parte din vecinii nostri cu care am vorbit. Nu au acordul nici al comitetului de bloc din care face parte si sotul meu .
Unde trebuie sa ma duc si ce acte imi trebuie pentru a contesta spionarea video ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:37, 3 Iulie 2014
Buna ziua!
Nu este vorba despre spionare ci despre prelucrare de date cu caracter personal, imaginile persoanelor fiind incluse in aceasta categorie de date.
Daca aveti dubii fata de legalitatea prelucrarii respectivelor imagini (exista o serie de obligatii ale operatorilor in acest sens, incluzand obligatia de a notifica prezenta camerelor de luat vederi), va recomand sa sesizati Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal. Informatii suplimentare gasiti pe site-ul Autoritatii: [ link extern ]
Spor si voie buna!
Care sunt pasi de urmat ? Trebuie sa strang semnaturi de la toti locatarii care nu sunt de acord ?
Nu,
.....acolo reclamati doar daca aveti dubii asupra corectitudinii prelucrarii imaginilor, in sensul ca acestea sunt folosite contra intereselor dv.

Faptul ca nu sunteti de acord cu instalarea acestor camere video o reglati in cadrul asociatiei.
Daca strangeti semnaturi de la mai mult de jumatate din proprietari, atunci puteti cere comitetului sa scoata acele camere.
Doamna presedinta are o parcare personala, numai dansa isi parcheaza auto acolo?
Asa cum s-a mai spus, aceste camere nu au rolul de a va spiona, dar poate ca acest lucru il intelegeti dvs. si o alta parte dintre vecinii dvs., problema este daca aceste camere video au vreun rol practic demonstrat si mai ales daca ati fost instiintati cu necesitatea montarii acestor camere si daca ati fost de acord cu finantarea costurilor.

Ce vreau sa va mai spun este ca si noi vrem sa ne achizitionam un asemenea sistem de supraveghere cu 4-5 camere, dintre care una in lift (nu mai spun de ce). Apoi, nu chiar de mult timp am vazut cum politia a depistat intr-un timp foarte scurt o talharie produsa chiar in fata liftului,intro scara de bloc - tocmai prin vizionarea inregistrarilor acestor camere. Atunci erau bune, da?
In rest, observati si sfaturile date de @MihaiPetru si @elga50...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ... Președinta Președinta Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift . Care sunt condițiile și legea dacă ne permite . Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Panou de publicitate constantin1969 constantin1969 Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari? Va multumesc. (vezi toată discuția)