avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public-modificare fise post
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public-modificare fise post

daca ma vede cineva sa-mi de-a un raspuns va rog este o problema foarte serioasa.Si ca o adaugare la intrebarea anterioara daca refuz sa primesc noua fisa a postului ce se poate intimpla.Va multumesc mult,mult de tot pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: ContSters83807 , utilizator 22:15, 12 Mai 2009
In cazul stabilirii functiilor publice, fisa postului este act aditional la actul administrativ de numire in functie.
Fiind anexa la contractul individual de munca, respectiv la actul administrativ de numire in functie, prin semnare, atat fisa postului cat si actele principale pe care le urmeaza devin obligatorii pentru parti, cu conditia ca fiecare clauza sau sarcina de lucru sa fie stabilita conform legii.
In acest sens art. 57 alin. (1) di nCodul muncii dispune ca nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia.
Deci, atributiile din fisa postului trebuie sa corespunda functiei in care este incadrat salariatul si nu unei alte functii sau meserii. Orice alte sarcini care nu au fost expres precizate, initial - la incheirea contarctului individual de munca, trebuie sa fie echivalente celor astfel stabilite. Avem in vedere, in acest sens, atributiile unor functii compatibile cu felul muncii - pentru a caror ocupare se cer calificari inrudite. Asemenea sarcini trebuie sa aiba caracter de exceptie; impunerea oricaror altor sarcini care nu sunt echivalente, cu rea credinta, constituie un abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"alte indatoriri"-fisa postului buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Am o intrebare:exista vreo legislatie care se interzica adaugarea la fisa postului si \\"alte indatoriri\\"? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Alte sarcini din REMAT REMAT Ce intelegeti prin \"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o (vezi toată discuția)
Refuzul unei decizii de numire carolina_22 carolina_22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.prin reorganizarea unei institutii publice in regulamentul de organizare si functionare ... (vezi toată discuția)