avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anunt sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anunt sarcina

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog frumos daca o salariata gravida aduce instiintare scrisa si la aceasta instiintare ataseaza buletinul ecografic prin care este diagnosticata sarcina, este acoperita de lege?
Trebuie neaparat adeverinta?Este vorba despre o colega care inca nu are medic de familie iar medicul ginecolog i-a dat acest buletin ecografic si i-a spus ca e bun.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 17:33, 30 Iunie 2009
Conform OUG 96/2003
c) salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare
Consider ca, daca pe buletinul eco, sau atasat lui, medicul a scris orice referire la sarcina, dovada medicala este suficienta.
Consider necesara o mentiune scrisa privind sarcina (stiind ca multi medici ginecologi dau mamicilor print-ul cu imaginea eco) pentru ca nici o lege nu obliga pe angajator sa interpreteze o imagine eco.
Multumesc frumos la amandoi.
Buletinul ecografic reprezinta un diagnostic scris in care este specificata starea de graviditate si pe care este pusa parafa medicului.In concluzie din ce inteleg este de ajuns daca se ataseaza si instiintarea scrisa.
Buna ziua
am si eu 2 intrebari
1.daca anunt ca sunt insarcinata mai pot fi concediata?postul meu implica un targhet lunar pe care trebuie sa-l atimg lunar in vanzari si nu prea mai merge treaba si ma gandesc sa raman insarcinata.
2.dupa ce anunt sarcina mai pot pati ceva daca nu ating targhetul?
aba1011 a scris:

Buna ziua
am si eu 2 intrebari
1.daca anunt ca sunt insarcinata mai pot fi concediata?postul meu implica un targhet lunar pe care trebuie sa-l atimg lunar in vanzari si nu prea mai merge treaba si ma gandesc sa raman insarcinata.
2.dupa ce anunt sarcina mai pot pati ceva daca nu ating targhetul?


Scuzati-mi atitudinea moralista, dar ar trebui sa faceti un copil din alte motive dacat a nu va pierde locul de munca.
In masura in care anuntati starea de graviditate (in conditiile de mai sus) angajatorului inainte ca acesta sa emita previzul, intrati sub protectia art. 60(1) lit. c din Legea 53/2003 care prevede: concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil amyeva23 amyeva23 Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine, va rog, cum se procedeaza in cazul in care esti insarcinata pentru a-ti anunta angajatorul si alte nelamuriri in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Instiintarea angajatoului de catre o gravida Raluca333 Raluca333 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o angajata aduce la firma un concediu medical cu codul de boala 745 (hemoragia de la debutul sarcinii), dar aceasta nu a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical debut sarcina bianchina18 bianchina18 Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul ... (vezi toată discuția)