avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anunt sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anunt sarcina

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog frumos daca o salariata gravida aduce instiintare scrisa si la aceasta instiintare ataseaza buletinul ecografic prin care este diagnosticata sarcina, este acoperita de lege?
Trebuie neaparat adeverinta?Este vorba despre o colega care inca nu are medic de familie iar medicul ginecolog i-a dat acest buletin ecografic si i-a spus ca e bun.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 17:33, 30 Iunie 2009
Buna ziua,
Daca doamne fereste afli ca esti insarcinata in perioada de preaviz (in cele 20 zile lucratoare sau cand esti in concediu medical, pt. ca aceste mareste preavizul?) Se poate intampla, nu?
Va rog sa-mi scuzati intrebarea ...#-o
Liliana J
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
lilky, utilizator
Doamne fereste, se poate intampla si asta. Nimic nu este exclus.
Perioada de concediu medical suspenda perioada de preaviz.
Asta inseamna ca desi esti in preaviz, poti anunta in scris firma de sarcina ?
Am o prietena care s-ar putea sa fie insarcinata si este si ea la fel ca mine saracutza in preaviz #-o Au trecut oricum deja cele 30 de zile, termenul pana la care putea depune la ITM o sesizare cum ca nu este legala concedierea...
De fapt acum este in concediu medical, dar eu n-au copii si-si doresc mult de tot...se poate intoarce la serviciu in cazul acesta? Stiu ca am citit parca pe undeva ca se anuleaza preavizul si se continua dupa ce vi din concediul de crestere copil..o fi adevarat sau am inteles eu gresit? Ea saracutza este speriata si nici nu stie ce sa faca, iar sarcina inca nu este sigura 100%!
Multumesc frumos, Liliana J

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil amyeva23 amyeva23 Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine, va rog, cum se procedeaza in cazul in care esti insarcinata pentru a-ti anunta angajatorul si alte nelamuriri in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Instiintarea angajatoului de catre o gravida Raluca333 Raluca333 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o angajata aduce la firma un concediu medical cu codul de boala 745 (hemoragia de la debutul sarcinii), dar aceasta nu a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical debut sarcina bianchina18 bianchina18 Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul ... (vezi toată discuția)