avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anunt sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anunt sarcina

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog frumos daca o salariata gravida aduce instiintare scrisa si la aceasta instiintare ataseaza buletinul ecografic prin care este diagnosticata sarcina, este acoperita de lege?
Trebuie neaparat adeverinta?Este vorba despre o colega care inca nu are medic de familie iar medicul ginecolog i-a dat acest buletin ecografic si i-a spus ca e bun.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 17:33, 30 Iunie 2009
la a doua intrebare?
aba1011 a scris:

la a doua intrebare?


Este o problema controversata, dar asa cum reiese din lege, pe perioada sarcinii angajata nu poate fi concediata, indiferent de forma posibilei concedierii (necorespundere profesionala, disciplinara, etc). Cel putin asa citesc eu legea.
Pare straniu pentru angajator, dar asta este.
Angajatorul va poate cerceta disciplinar (neindeplinirea normei de lucru, sau alt motiv), va poate sanctiona(cu avertisment, reducerea salariului, etc) dar nu va poate concedia.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
Instantlife, utilizator
Daca salariul este negociat in functie de realizarea acestui targhet ar putea fi redus in cazul in care nu-l realizati.
Salariul este fix.nu depinde de targhet.daca imi fac targhetul primesc bonus.
apropo copilul era in plan suntem tineri casatoriti si daca tot nu merge cu serviciul atunci e timpul potrivit.
as dori mai multe lamuriri si de la alte persoane in legatura cu targhetul si cu faptul ca munca mea se desfasoara pe teren adica 8 ore pe zi merg numi pe jos.nu ar putea dauna sarcina?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
aba1011, utilizator
Sunt unele intrebari la care TREBUIE sa va raspundeti singura ! Mai sunt si riscuri pe care vi le asumati! Nimeni aici nu e Clarvazator, sa va spuna exact ce vi se va intampla !
Succes in luarea deciziilor !
:wassat:

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil amyeva23 amyeva23 Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine, va rog, cum se procedeaza in cazul in care esti insarcinata pentru a-ti anunta angajatorul si alte nelamuriri in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Instiintarea angajatoului de catre o gravida Raluca333 Raluca333 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o angajata aduce la firma un concediu medical cu codul de boala 745 (hemoragia de la debutul sarcinii), dar aceasta nu a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical debut sarcina bianchina18 bianchina18 Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul ... (vezi toată discuția)