avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema cu pisicile fara stapan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema cu pisicile fara stapan

Buna ziua,
Locuesc in provincie vecinul se plange ca pisicile mele ai manaca puii de gaina,hartuindu-ma zilnic si cu amentari de tot felul.
Problema este ca aceste pisici nu sunt inregistrate/adoptate de nimeni sunt doar pripasite pe langa casa mea pt. ca eu le dau hrana. Deci nu pot sa spun ca sunt ale mele.
Pot primi amenda in cazul in care pagubitul reclama ca pisicile mele ai manaca puii de gaina ? Cum poate dovedi ca sunt pisicile mele ?
Pot face plangere penala pt. hartuire si amenintari impotriva vecinului ? Pt .ca hartuirea si amenintarea pe care acesta o face la adresa mea care imi provoaca teama si nesiguranta .
Multumesc.
Conform legii, exista in lege raspunderea civila delictuala pentru fapta animalelor aflate sub paza noastra juridica. S-ar putea interpreta ca, atata timp cat hraniti acele pisici, sunt ale dvs. Desi nu este obligatoriu.Hranim si porumbeii salbatici, dar nu sunt ai nostri.
Ar trebui dovedit nu doar faptul ca pisicile sunt ale dvs., dar si ca pisicile ( dvs. sau ale oricui), ii mananca pui de gaina.
Apoi, si vecinul ar trebui sa-si aiba grija de pui.Altfel, ar putea veni si uliul la ei.
Problema hartuirii s-ar putea pune intrucatva, ea poate sa existe intr-o froma, insa nu stiu in ce masura vreun organ judiciar v-ar admite vreo actiune/plangere, pentru ca, la randul dvs., in fata oricarui organ judiciar va trebui sa dovediti cele afirmate.
Multumesc mult, sa inteleg ca vecinul pentru a dovedi ca aceste pisici ai manca puii de gaina trebuie sa aibe o proba si anume o inregistrare video sau o fotografie ceea ce nu stim daca instanta va aproba aceasta proba.
La fel si in cazul hartuirii banuiesc ca trebuie sa am si eu aceleasi probe sau martori.
Voi anunta serviciul de ecarisaj ,problema e ca aici nu exista acest serviciu fiind o primarie de provincie.
Si totusi vecinul striga peste gard ca va chema politia, ma tem ca voi da peste un agent de politie mai nepregatit ca sa nu spun un taranoi , care ma va amenda pt. lasarea in nesupraveghere a animalelor, stiu ca pot depune contestatie iar amenda sa se anuleze. Apoi totul se va transforma in altceva cred ca pot depune apoi o reclamatie pt. denunt calomios.
Cine poate face medierea asta gratuita ? cred ca politistul de proximitate.
Vom vedea . .....

atunci....renuntati sa mai alimentati pisicile , alungatile...si vecinul n-o sa va mai ameninte , si toata lumea o sa fie fericita .

iar faptul ca politistul "taranoi" v-ar putea trage la raspundere ...totusi poarta o uniforma .
Stiti, cu pisicile e mai greu de tinut sub supraveghere.Pe la noi mai rar serviciul de ecarisaj prinde pisici.Da, fara dovezi , prin simple supozitii, nu poate exista raspundere.Macar ceva indicii , sa zicem.Faptul ca vecinul ar arata politiei niste fulgi sau resturi de la pui, nu ar constitui decat dovada ca acei pui au fost devorati, dar nu ar dovedi si de cine.Hartuirea dvs. ar putea fi insa mai usor demonstrata la o adica, prin martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
Îmi pot plimba pisica în ham în spațiul din fața blocului? o vecină este iritată că fac acest lucru, mă agresează verbal și mă amenință în mod constant C.A.Stefan C.A.Stefan Buna seara! Detin o pisica, cu carnet de sanatate, vaccinata, castrata, cu deparazitarile la zi. O data pe zi timp de 20 min o plimb afara, in fata blocului. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce pot face in urmatoarea situatie? locuiesc la oras,la ... sykes sykes Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie? Locuiesc la oras,la casa, distanta dintre case fiind de cel mult 15 metri . De cateva luni vecinul a inceput ... (vezi toată discuția)