avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... IMPOZIT CONTRACT AVOCAT PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

IMPOZIT CONTRACT AVOCAT PFA

Buna ziua.Se retine impozit la sursa pentru un contract incheiat intre o societate si un avocat pfa?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 19:33, 12 Mai 2009
MISKA5 a scris:

Buna ziua.Se retine impozit la sursa pentru un contract incheiat intre o societate si un avocat pfa?


Atata timp cat avocatul este inregistrat la AFP ca si profesie liberala, are un cod fiscal, el isi incaseaza in intregime sumele pentru servicile sale de avocatura de la firma- client, pentru care emite o factura.
Deci Firma- client nu retine nici un impozit la sursa, avocatul isi plateste singur toate impozitele si contributiile datorate statului.
Taxare usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre profesie liberala si persoana fizica autorizata Mainerici  Ctin Mainerici Ctin care este diferenta intre desf activitati ca profesie liberala sau ca pfa (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare pfa bithas bithas buna ziua, sunt medic si am infiintat PFA in vederea deschiderii unui Cabinet Medical Individual. Am nevoie sa colaborez cu un asistent medical (angajat la ... (vezi toată discuția)