avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum

Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca perioada si sa-mi rascumpar polita. Am trimis un mail in care imi exprimam dorinta, la care mi s-a raspuns scurt: "Stimata doamna..Conform conditiilor contractuale, polita Dumneavoastra de asigurare are valoare de rascumparare din anul III contractual. Aceasta a fost platita doar un an si a iesit din vigoare la mai putin de 3 ani.


Pentru orice alte informatii suplimentare, avem placerea sa va stam la dispozitie.

Cu stima,
Echipa Metropolitan Life "
Ce sa inteleg?
Care este procedura pentru a-mi rascumpara polita?
Cel mai recent răspuns: Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza , Traducator autorizat 17:56, 21 Iulie 2014
Pai tinand cont ca polita se poate rascumpara dupa 3 ani de plati si dvs. ati plati numai 1 an si apoi nu ati mai platit este logic ca aceasta polita sa nu mai fie in vigoare si sa nu mai aveti ce rascumpara.
Mi se pare un abuz. Platesti o suma pe care nu o mai vezi, ca la alba-neagra. In primul an voiam sa o retrag si mi s-a spus ca primesc doar dupa 3 ani, ca sa constat acum ca nu o mai vad deloc...Nu e abuz?
Din cat trag eu concluzia...daca platesti prima rata in primii 3 ani si te opresti, se reziliaza contractul, fara sa mai primesti un leu inapoi; daca platesti inca doi ani, pentru a trece perioada celor 3 ani, primesti doar o parte din suma :)
Deci, daca eu am platit 2000 lei si mai plateam inca 4000 lei, ca sa nu-mi pierd banii, dupa cei trei ani primeam in jur de 1800 lei in loc de 6000? :))) ABUZ!!!!
Nu este abuz este un contract pe care l-ati semnat si despre care trebuia sa stiti ce cuprinde. Dvs. ati incheiat un contract si apoi ori nu ati mai vrut sa platiti ori nu ati mai avut de unde si ati dorit sa va retrageti. Consider ca trebuia sa cantariti mai bine lucrurile inainte de a semna si de a plati. Un contract de asigurare pe termen lung are anumite beneficii dar si obligatii.
Va spun eu ce este! E o sarlatanie si tot mai mult se pierde credibilitatea pe piata vis-a-vis de asigurarile in Romania. Sunt foarte multi oameni nemultumiti si trasi in piept de asiguratori, iar lipsa legislatiei in domeniul asigurarilor, ca protectie a consumatorilor le da voie sa-si faca de cap. Cu ce drept sa reti banii daca se rezileaza contractul, neexistand evenimente, cu atat mai mult cu cat este o asigurare cu acumulare de capital?

Alte discuții în legătură

Asigurarii ContSters205948 ContSters205948 AM INCHEIAT O ASIGURARE LA O FIRMA CU PLATA SIMESTRIALA MI S-A SPUS DE LA INCEPUT DE CIND AM INCHEIAT POLITA CA DUPA 3 ANI DE ZILE POT SA SCOT DOAR 80% DIN ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)