avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARII
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARII

AM INCHEIAT O ASIGURARE LA O FIRMA CU PLATA SIMESTRIALA MI S-A SPUS DE LA INCEPUT DE CIND AM INCHEIAT POLITA CA DUPA 3 ANI DE ZILE POT SA SCOT DOAR 80% DIN SUMA DEPUSA.DE CE ASA SI NU TOATA SUMA.DE CE LA ACEASTA FIRMA LA DISCUTIA DE VINZARE TII SE CERE IMEDIAT BULETINUL PINA SA TE DECIZII TU DACA VREI SAU NU ASIGURARE?ESTE CORECT CA UN AGENT DE ASIGURARE SA TE IMPRUMUTE CU BANII DACA TU NU AI SUMA{ SI ASTA NUMAI DE DRAGUL SA-SI FACA EL TARGETUL}?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:07, 27 Iunie 2011
Presupun ca este vorba de o asigurare de viata cu acumulare de capital.

Dupa primii 3 ani puteti sa retrageti doar 80% pentru ca in acesti 3 ani veti plati anumite comisioane catre asigurator care se retin de suma acumulata.

Cu cat veti mentine mai mult asigurarea cu atat la final veti lua mai mult.
Veti putea retrage intreaga suma (plus participarea la profit) NUMAI la sfarsitul perioadei contractuale(de regula minim 5 ani).Pana la acel moment, polita are valoare de rascumparare si este % din suma depusa.
Referitor la celalalt aspect, nu este normal ce se intampla, dar cum ati anticipat si dvs. cu indeplinirea targhetului mai sunt asemenea practici din pacate
Daca este vorba de o asigurare de viata cu capitalizare sunt convins ca odata cu polita vi s-a inmanat si anexa la polita in care se afla graficul de rambursare. Citindu-l
veti vedea cat puteti lua daca rascumparati polita in fiecare din anii pt care ati incheiat-o. Faptul ca v-a luat buletinul din mana nu mi se pare normal dar tot anormal si faptul ca l-ati dat. La un magazin daca intrati sa cautati un anume produs si vi se cere buletinul il dati?
Asigurari se scrie cu un singur " I ".

In alta ordine de idei , daca nu-ti convine de ce ai incheiat polita ?

De ce nu iei banii integral ? Simplu , si agentul si societatea de asigurari traiesc din banii tai.

Succes la urmatoarea polita ca doar nu o sa-i lasi sa moara de foame.
interventie moderator
@lazar27

Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Este contrar regulamentului.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ing asigurari - polite rascumparate cu mai putin din investitie bero8888 bero8888 Am avut pana anul trecu o polita REGAL care chipurile ii asigura atat viata, sanatatea cat si o pensie frumusica la incheierea contractului 25 de ani. Dupa 8 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum Mia3 Mia3 Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)