Am avut pana anul trecu o polita REGAL care chipurile ii asigura atat viata, sanatatea cat si o pensie frumusica la incheierea contractului 25 de ani. Dupa 8 ani am decis sa o inchid pentru ca plec din tara.
Din aproape 90 milioane cat am dat , recunosc cu destula dificultate ei mi-au restituit doar 50, in conditiile in care acesti bani se presupune ca erau capitalizati, deci s-au folosit de ei.
va recomand sa analizati cu atentie contractul de asigurare. acest tip de contract este foarte complex si inainte de a deschide o procedura judiciara trebue analizat de un avocat. nu va poate garanta nimeni rezultatul dar macar pueti estima daca exista macar temei de fapt si drept ptr actiunea dvs.
Uitati-va la valorile de rascumparare din anul 8 al contractului...probabil ca este undeva la 55%
De regula la aceste contracte cu rascumparare inainte de termenul scadent...suma rascumparata este foarte mica.
Nu se putea transfera in strainatate?Si eu am avut cam aceeasi problema, am solicitat "rascumpararea"pentru neindeplinirea de catre Asigurator a clauzelor.Dosarul e in instanta...
Intotdeauna cand se emite o polita de viata cu capitalizare pe langa conditiile de asigurare exista si o fila cu "graficul de rascumparare" unde se arata ce suma primiti in cazul in care rascumparati polita inainte de termen. Daca o rascumparati in prima jumatate a perioadei de asigurare sumele sunt mici , uneori chiar sub 50% iar in cealalta jumatate sumele cresc deabia peste 50% din suma depusa. Asa ca nu va recomand sa actionati in instanta pt ca nu prea aveti sorti de izbanda si mai pierdeti si bani. Cand ati semnat polita ati semnat si anexa cu graficul, deci ati fost de acord cu conditiile.
Asigurare de viata
Szel
Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)