avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CNAS
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CNAS

multumesc pentru promtitudine.

daca sunt angajat cu contract de munca de multi ani si mai am un contract de agent la o firma de asigurari, trebuie sa platesc contributia de la CNAS pentru veniturile rezultate din acest contract?sau e aceasi situatie ca si in cazul unui contract de cesiune a drepturi;lor de autor?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:05, 17 Iunie 2009
CIM nu au acelas statut, in concluzie la activitatea de baza, chiar daca aceasta este cu norma intreaga, se pot adauga si alte contracte de munca si prin cumulul de functii trebuie achitat echivalentul contributiilor la CNAS
Buna ziua

Atunci, care sunt tipurile de contracte ( pe langa cel de munca , incheiat pe o perioada nedeterminata si pentru care platile catre CNAS le tramsnite angajatorul )pentru care un salariat trebuie sa plateasca contributii la CNAS ?

Va multumesc
Pot sa va spun cum stau lucrurile cu privire la contractul de agent pe care il aveti incheiat cu compania de asigurari.
Trebuie platita contributia la asigurari de sanatate ,aplicata asupra veniturilor realizate din aceasta activitate.
Asa cum am mai scris,este un cerc vicios.
Nu este prevazuta prin lege obligatia declararii catre Casa de asigurari de sanatate a acestor venituri,in consecinta,nu se emite decizia privind aceste plati in situatia in care persoana in cauza nu le declara.
Cand acestia "descopera",incearca executarea silita.Le reuseste sau nu,functie de pozitia pe care o adopta persoana in cauza.
Este modul in care inteleg eu lucrurile,citind reglementarile in vigoare,mai mult,acest aspect ma intereseaza personal.
Poate altcineva este de alta parere.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
Contribuabilii trebuie sa declare veniturile (altele decat salariul) pentru a fi impozitate, la Ad.Fin.In cazul agentilor de asigurare, Asiguratorul retine la sursa si depune impozitul aferent comisioanelor platite.Agentul trebuie sa depuna fisa fiscala pentru anul anterior(pana la 15 mai pt 2008) intrucat a fost obligat sa se inregistreze fiscal in baza contractului de agent.Este foarte posibil ca CNAS-ul prin casele judetene, sa obtina informatii de la Ad.Fin.
Poate da, poate nu;)
Acum sunt putin in ceata...... Pana la urma trebuie sa platesc acele contributii... sau nu Í?( pentru contractul de agent al unei soc. de asigurari...)
exista o lege care ma obliga sa fac acest lucru, sau e doar o chestiune de interpretare a acesteia?
mai ales ca sunt slalriata si platesc deja de o gramada de ani aceste taxe?

Alte discuții în legătură

Pfa si cass 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, sunt PFA ( pers autorizata ) in curs de a incheia contract cu casa de sanatate , am CIF de la finante si urmeaza sa depun la Casa de sanatate ... (vezi toată discuția)
Contributie de asigurari sociale de sanatate pfa niculaucarmen niculaucarmen am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate o decizie de impunere care constituie si instiintare de plata. Sunt persoana fizica autorizata si desfasor ... (vezi toată discuția)
Contract cu cas pentru pfa shnex shnex Salut! Mi-am facut PFA de cam jumatate de an si am inteles ca trebuie sa inchei un contract si cu casa de asigurari de sanatate, dar ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)