avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua la toata lumea.Am mai intrebat acum ceva timp despre termenul de raspuns la o cerere de executare silita .Voi incerca sa explic din nou care este problema mea si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.Deci:dupa 8 ani de judecata am "reusit" sa avem castig de cauza intr-un proces de inselaciune de 220000 de euro ,decizie cu care am mers la executor ,am platit taxele de timbru,plus si un comision de 2000 de lei(20000 milioane vechi)din taxa de executare fiind asigurati de d-nul executor ca in cel mult 3-4 saptamani vom sti sigur ce putem recupera mai ales ca aflasem ca din 2006 de cand ne judecam au c-am vandut din ceea ce detineau cei cu care ne judecam.Iata ca au trecut 10 saptamani si ceva(am depus cererea pe 23.04.2014 ) si nici la ora actuala nu stim nimic.Mai rau este ca d-nul executor ne duce cu vorba ,in cele din urma daca am tot insistat si am tot mers la biroul d-nului executor(acesta fiind" prieten bun" cu nasul copiilor mei)i-am scris detaliat eu tot ceea ce stiu ca detine cei cu care ne judecaseram in ideea ca se va merge la cadastru pentru a se afla mai repede si mai sigur ce a avut in tot acest interval 2006-2014 .,dar nici de aici desi a trecut 10zile nu avem nici un raspuns si mai rau executorul ne evita sistematic iar cand il sunam nu ne raspunde.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in cazul acesta.Eu nu imi pot permite sa mai astept prea mult deoarece am nascut de curand,sa promis ca ne achitam de anumite datorii(am preluat o firma si mai avem o diferenta de pret de achitat),am demarat un proiect de modernizare a firmei noi preluate etc.Va rog sa imi spuneti ce pot face in legatura cu comportamentul d-nului executor,ce masuri sa iau pentru terminarea acestui demers(cererea de executare silita) si daca stiti cat timp trebuie sa asteptam raspunsul de la cadastru.O alta problema care ma framanta este aceea ca am aflat intre timp ca doua din apartamentele cumparate in 2006 din bani pentrucare ne-am judecat au fost vandute (unul chiar inainte de terminerea procesului,noi aveam ultimul termen pe 23 .02.2014 )iar ei l-au vandut pe 20.03.2014.V a multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:24, 13 Iulie 2014
Va trebui sa formulati o contestatie la executare si o actiune pauliana in ce priveste imobilele vandute.
pe perioada procesului, macar inspre sfarsit trebuia sa cereti instituirea sechestrului asigurator.
Si pana la deschiderea unui proces nou referit de colega mea, anterior, ar fi bine sa va retrageti dosarul de executare de unde este si sa-l depuneti la alt executor. Inteleg ca aveti banuieli asupra activitatii acestuia. Numai bine.
Va multumesc pt raspuns.Desi am cerut avocatului sa ceara sechestru a zis mereu ca nu este nevoie caci chiar daca le va vinde se recupereaza de la noi proprietari.Va multumesc inca o data.Stiti cumva cat timp este necesar pentru a scoate de acolo tot ce a avut pe numele iei?
a zis mereu ca nu este nevoie caci chiar daca le va vinde se recupereaza de la noi proprietari

pe banii cui ?
De ce sa dati bani sa inlaturati efectul cand puteati preveni ?
Tardiv acum sa discut despre asta.

Stiti cumva cat timp este necesar pentru a scoate de acolo tot ce a avut pe numele iei?


La ce va referiti ? La un raspuns de la sectia financiara ?
Buna ziua din nou.In principiu ma refeream la raspunsul de la cadastru.Intre timp am aflat sigur ca anul trecut sa vandut ultimul apartament care a fost pe numele ei in luna mai 2013.Va rog sa imi spuneti daca in anul 2012 octombrie s-adat sentinta la tribunal sa se plateasca suma de 220000 euro ,apoi sau facut apelurile la curtea de apel,si am stat acolo pana in aprilie 2014, ce trebuie sa facem pentru a incepe procedurile de executare a sechestrului macar pe acest ultim apartament (pana vom reusi sa avem si celelalte raspunsuri de la cadastru pt alte proprietati)si mai ales va intreb asta in ideea ca am mers la un avocat care ne-a spusca poate incepe procedurile de anulare a contractului de vanzare-cumparare a apartamentului dar dureaza aproape un an si ceva .Intrebarea mea este adevarat?Exista acelasi termen pentru proprietatile vandute dupa darea sentintei de plata si pentru proprietatile vandute pana la terminarea procesului. Va Multumesc!

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese la executor judecatoresc zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, Vă scriu acest mesaj pentru a vă cere sprijinul în rezolvarea unei probleme. La data de 23.01.2009 am împrumutat unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Factura? zaharia daniela zaharia daniela Ma puteti ajuta sa imi spuneti actul normativ in care se specifioca ca la valorificarea sechestrului Finantele trebuie sa emita factura? Multumesc (vezi toată discuția)