In ianuarie 2008 am primit o condamnare la un an de inchisoare cu suspendare.
"Dosar ...../...../2007 22.01.2008 HOT. In baza art 87 alin 1 din OUG 195/2002 modif prin Legea 49/2006 Condamna pe inculpatul R...... Robert la pedeapsa de 1 an inchisoare. pentru conducere autovehicul pe drumurile publice cu alcolemie peste limita legala. In baza art 81 c.pen dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate ,si in baza art 82 c.pen stabileste pentru inculpat un termen de incercare de 3 ani de la raminerea definitiva a prezentei hotariri.Atrage atentia inculpatului asupra disp art 83 c.pen,.In baza art 71 c.pen aplica pdepsa accesorie prev.de art 64 lit a,b c.pen ,si in baza art 71 alin 5 c.pen dispune suspendarea executarii pedeposei accesorii prev.de art 64 lita,b c.pen. In baza art 191 c.pr pen obliga inculpatul sa plateasca statului 210 lei cheltuieli judiciare. Cu apel. Pronuntata in sedinta publica din 22.012008 Presedinte"
Problema mea este urmatoarea: de curand m-am hotarat sa imi recapat permisul auto care, in mod normal, a fost anulat. Din articolele prezentate in hotarare, am inteles ca pot sa sustin examenul dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii. Un politist mi-a zis ca trebuie sa cer reabilitare in instanta ca sa pot sustine examenul, dar nu era sigur de asta. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa pot sa dau din nou examen, daca trebuie sau nu sa cer reabilitare, sau ce acte trebuie sa am sa fiu in regula.
nu puteti cere acum reabilitarea , deoarece inca nu a trecut termenul de incercare. In plus, in interiorul acestui termen ,dvs. va trebui sa nu mai comiteti si alte fapte penale, deoarece ar putea opera revocarea suspendarii conditionate a ex . pedepsei, caz in care nu veti mai fi reabilit asa curand. Insa, intr-adevar , si fara a fi necesara reabilitarea, dupa trecerea unui termen de 1 an de la data la care a ramas definitiva hotararea prin care s-a didpus suspendare ex . ped. puteti sustine un nou examen auto.
Reabilitarea de drept opereaza in virtututea legii , ope legis .Aceasta poate fi constata cand pedeapsa a fost executata sau considerata ca executata .In acest caz de suspendare contionata a executarii pedepsei , dupa scurgerea termenului de incercare (compus din pedeapsa aplicata dvs si un termen de 2 ani).Revocarea e obligatorie pt infractiunile savarsite cu intentie , insa pt cele savarsite din culpa se mai poate aplica inca o data aceasta modalitate de individualizare judiciara a pedepsei.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti , in termen de 1 an , veti avea si posibilitatea sustinerii examenului ! Succes .;)
Mergeti la Serviciul Politiei Rutiere din orasul dvs cu hotararea definitiva legalizata.Puteti da pentru permis si ati fi indeplinit toate conditiile din ianuarie 2009, iar dosarul pt examen putea fi intocmit si cu o luna chiar inainte de implinirea termenului.