avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna seara. bunica a murit acum 7 ani si bunicul acum 2. tata si cei 2 frati nu au facut succesiunea inca. se pot trece bunurile pe un singur frate daca ceilalti 2 declara ca renunta la ele? sau tata poate trece partea lui pe numele meu? cum se proceeaza? multumesc anticipat
Dacă succesibilii sunt doar tatăl dvs. și frații săi, cei 2 pot renunța la succesiune și astfel întreaga moștenire va reveni tatălui dvs. Apoitatăl vă poate face dvs. un act de donație sau vânzare.Dacă sunteți singurul copil, oricum veți moșteni tot dvs. ceea ceva avea în patrimoniu după ce nu va mai fi.
eu mai am 2 frati. povestea e urmatoarea: eu locuiesc aici de cand m-am nascut, am fost crescuta de bunici. momentan locuiesc aici cu sotul, copilul si unul dintre unchi. tata are casa lui, celalalt unchi are si el casa lui si momentan e plecat in germania. eu si unchiul meu am dori sa facem succesiunea si sa trecem bunurile pe unul dintre noi, pe care e mai usor ca sa putem sa trecem apoi si restul pe unul din noi (apa, curent, gaz) si sa putem renova casa dupa cum dorim noi (nu vreau sa bag bani in casa asta si dupaia sa apara discutii referitor la mostenire si sa raman cu banii dati)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va expun situația: tatăl meu a murit acum 10 ani. ... Claus17 Claus17 Buna ziua. Va expun situația: Tatăl meu a murit acum 10 ani. El a fost căsătorit a doua oară cu o alta femeie, care trăiește in ziua de azi. Tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Despre mosteniri , succesiuni nasobraznic nasobraznic Buna seara. Tatal meu decedat acum 3 ani. Trebuie da fac succesiunea dupa casa lui parinteasca. In accea casa au stat (parintii.lui Amandoi decedati) si acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)