Sunt expert judiciar si am primit o amenda judiciara pentru nedepunerea expertizei la termenul dispus de instanta.
Am depus la dosar o cerere de revizuire a masurii de sanctionare dispuse, cerere argumentata cu documente. Instanta a respins cererea si a dispus depunerea expertizei la urmatorul termen. Am depus expertiza la noul termen fixat, iar instanta a dispus refacerea acesteia recunoscand implicit ca motivele pentru care am fost amendat nu i-mi sunt imputabile.
Am urmatoarele intrebari:
1. Se poate reveni in aceste conditii cu inca o cerere de revizuire?
2. ANAF a emis titlul executoriu. Se poate contesta acest titlu si daca da unde, la ANAF sau la Instanta care a dispus amenda.
3. Ce alte efecte poate produce amenda in afara de valoarea materiala?
Buna ziua!
Puteti reveni cu inca o cerere de revizuire ceran in acelasi timp instantei de judecata sa se pronunte expres pe aceasta, nu ambiguu.
Daca doriti sa formuati contestatie la executare, aceasta se depune la Judecatoria in care aveti domiciliul. In afara de prejudiciul material, nu aveti alte inconveniente legate de acesta amenda. Doar ca daca nu vi se va admite cererea de revizuire sau contestatia la executare aceasta amenda va ramane in debitul dvs. fiscal si va trebui achitata odata si odata caci o sa aveti probleme cand veti avea nevoie spre exemplu de un certificat de atestare fiscala sau de un cazier fiscal.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Daca doriti sa evitati pe viitor astfel de situatii, daca nu puteti respecta termenele de depunere a raportului de expertiza este normal si corect, sa anuntati instanta de judecata, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, luate de la registratura tribunalului, cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, anexand documente care sa va sustina punctul de vedere.
Amanand plata amenzii judiciare primite, ANAF poate percepe penalitati (cititi cu atentie adresa primita, ca titlu executoriu).