avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere apel fara motivare procedurala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere apel fara motivare procedurala

Buna ziua,
Imi permit sa pun o intrebare legata de procedura la NCPC.
Intr-o cauza civila, pot face o cerere de apel, pentru a ma incadra in termenul de 15 zile, fara a prezenta si motivarea apelului?
Motivarea intentionez sa o prezint instantei cu 5 zile inainte de termenul stabilit de instanta. Pe vechiul cod stiu ca se putea.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: rabota , utilizator 16:04, 7 Iulie 2014
BUna ziua! In NCPC teremenul de apel este de 30 de zile daca legea nu prevede altfel. Acesta curge de la comunicarea hotararii. Motivarea lui este obligatorie sub sanctiunea nulitatii.
Multumesc.
Probabil, fiind o cauza initiata inainte de aparitia NCPC (2008), s-a judecat pe vechiul CPC si termenul este “ 15 zile de la comunicare”.
Teoretic pot prezenta motivarea la termenul de judecata, cazand sub incidenta vechiului CPC?
Imi cer scuze, nu ati specificat ca aceasta cauza a fost inceputa sub vechiul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii Mir25 Mir25 Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii civile aceasta se considera comunicata la data depunerii cererii de apel. Nimic ciudat la prima ... (vezi toată discuția)
Termen apel partaj bunuri ContSters344547 ContSters344547 Am primit hotararea judecatoreasca de la fond (partaj bunuri comune).Termenul de 30 zile pt apel e corect? Unii zic ca ar fi 15 zile. multumesc! (vezi toată discuția)
Care este termenul limita pt motivarea apelului ? ContSters359348 ContSters359348 Piritii au depus apel (indiviziune) -Nu au depus motivele . Care este termenul limita de depunere a acestora ? Eu pot depune aderare la apel inainte ca acestia ... (vezi toată discuția)