avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comision
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comision

Buna ziua,
m-au rugat niste prieteni sa le gasesc un cumparator pt un teren, iar in cazul in care gasesc, am un comision, insa, acum cand aproape am gasit cumparatorul, nu vor sa semneze un contract de comisionariat sau de reprezentanta, motivand ca cel care cumpara trebuie sa intocmeasca acel comision.
Numai ca problema este foarte complicata, pt ca, de cand am inceput negocierile cu reprezentantul cumparatorului ( care, la randul lui poate primi comision la finalizarea tranzactiei de la cumparator, nu stiu sigur) eu am fost privit ca reprezentantul vanzatorului, eu am negociat conditii, pret, etc, si, in discutii cu reprezentantul cumparatorului, s-a specificat ca eu, ca reprezentant al vanzatorului primesc un comision numai de la acesta, nu si de la cumparator ( cum se practica in general), iar eu am fost de acord.
Vanzatorii mi-au comunicat ca sa ma descurc cu comisionul, pt ca eu am negociat pretul cu comisionul meu inclus, pe ei nu-i intereseaza decat pretul lor de vanzare, insa in aceste conditii, legal, eu nu pot incasa nici un comision, si nici cumparatorul nu are cum sa plateasca un comision care nu este trecut nicaieri.
Intrebarea este urmatoarea:
Cum pot sa incasez legal acel comision ( sau macar o mica parte din el), cat sa-mi scot cheltuielile?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata- litigiu intre profesionisti flory1 flory1 Buna ziua, Intr un contrcat de comision , obiectul acestuia presupunea indeplinirea de obligatii, dintre care una din acestea pentru a fi dusa la ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Contract cadru de comision + anexe diferite pentru fiecare tranzactie? ContSters156394 ContSters156394 O societate poate semna un contract cadru de comision cu o alta firma, fara sa fie stipulat in acesta un comision procent, sau o suma fixa achitata catre ... (vezi toată discuția)