avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS

Detin o Intreprindere familiala,in 2013 am realizat un venit net de 1375 lei,iar in decizia de impunere 260 mi sa stabilit un cass de 72 lei,18 lei pe trimestru.Conform art 296/22 pct.2.din codul fiscal reese ca cass se calculeaza la venitul net dar nu mai mic decat venitul minim pe tara care a fost de 850 lei x5,5% x 12 luni=561 lei.De la finante mi sa comunicat ca o sa primesc o declaratie rectificativa in care cass va fi calculat la venitul minim pe economie.Eu am platit trimestrial sumele prevazute in decizia 260,urmeaza sa mai platesc diferenta pana la 561 lei?Nu mai inteleg,prima data se calculeaza la net,apoi revine cu un un nou calcul la venitul minim pe economie.Asta ar insemna ca din venitul meu net anual de 1375 sa platesc 561 lei cass!E posibil?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 08:18, 9 Iulie 2014
Buna ziua!
Daca venitul dvs. este singurul pe care il obtineti, atunci se recalculeaza contributia la cass si platiti diferenta.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Elis Ismail, Contabil
Da, este posibil. Exact asa veti plati. Veti primi decizie de impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass Apostoaemihai Apostoaemihai Venitul meu ca membru al unei intreprinderi familiale in 2013 a fost de -799 lei(pierdere fiscala).In acesata situatie conform deciziei de impunere privind ... (vezi toată discuția)
Cass pentru administrator ii crisboc crisboc Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema: Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca ... (vezi toată discuția)
Contributie cass arendator cyan cyan O persoana care nu are alte venituri dar detine un teren agricol dat in arenda pentru care i se va retine incepand de la 01 ianuarie 2014 contributia ... (vezi toată discuția)