avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere categoria tr
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere categoria tr

Detin permis de conducere categoriile AM A1 A2 A B1 B C1 C D1 D BE C1E CE D1E DE Tb. Intrebarea mea este: trebuia sa am trecuta in permis si categoria Tr, sau mai trebuie sustinut vreun examen ca aceasta sa fie trecuta in permis? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:32, 8 Iulie 2014
Daca aveti permis de conducere categoria B nu trebuie sa obtineti si categoria Tr.
Art. 38 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 precizeaza :

(1) Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul să conducă o motocicletă cu o putere care depăşeşte 25 kW sau un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg ori o motocicletă cu ataş cu un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg, numai dacă are o experienţă de minimum 2 ani pe o motocicletă cu specificaţii tehnice inferioare sau dacă persoana are 21 de ani şi promovează un test specific de cunoştinţe şi comportament.
(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul să conducă şi un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi una sau două remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tr.
(4) Posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile D sau DE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tb - troleibuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de soferi categoria b teudan teudan Buna ziua, Am pentru dumneavoastra doua intrebari, daca ma puteti ajuta: 1). Cu carnet de soferi categoria B pot conduce motociclete din categoaria A2( pana ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis SNIO SNIO Daca mi sa facut dosar din cauza ca am fost prins fara permis si sunt si minor. pot intra in socala de soferi pana se da ordinul judecatoresc? (vezi toată discuția)
Redobandire permis sky_yo_sky sky_yo_sky buna ziua si o intrebare legata de sustinerea examenului auto la sala ,daca eu am avut toate categoriile B,C,E,D pot sa le sustin pe toate in aceiasi zi daca ... (vezi toată discuția)