avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare contract Revisal neprezentare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare contract Revisal neprezentare salariat

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema.. in data de 4 iulie am raportat in Revisal un contract nou de munca cu data de incepere 8 iulie. Am convenit cu salariatul ca acesta se va prezenta luni 7 iulie pentru a semna contractul. Am transmis Revisal inca de vineri 4 iulie intrucat in data de 7 cand salariatul trebuia sa vina sa semneze imi era imposibil de transmis Revisal (am fost in concediu).. iar azi 8 iulie constat ca salariatul a trimis mail sa anunte ca nu se mai prezinta deoarece a gasit un alt loc de munca.. Eu cum pot proceda sa anulez contracul din revisal tranmis..fara semnatura angajatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 10 Septembrie 2021
1. Daca nu era semnat c.i.m., nu trebuia sa-l transmiteti in REVISAL.

2. Anularea c.i.m. nu are cum sa se opereze in REVISAL. Rezolvarea situatiei se face prin incetarea acestuia ... la temei puteti invoca nulitatea acestuia (???) .. la alte detalii precizati ca inceteaza prin neexecutare.

In Revisal aveti mentionate temeiurile de drept ale incetarii unui raport de munca ... nulitatea este improprie spus, intrucat alt temei nu exista .... situatia descrisa de dvs este anormala, nu este prevazuta in legislatia muncii ... dvs ati transmis un c.i.m. care nu-si produce efecte, intrucat nu a fost semnat de ambele parti ... de aceea la ”Alte detalii” sa mentionati ca nu si-a produs efectele intrucat salariatul nu s-a mai prezentat la munca.
Pai daca contractul este de cateva zile nu intra la perioada de proba si inceteaza cu o simpla notificare?
Cum sa intre la perioada de proba , daca nu exista semnatura salariatului pe c.i.m.?
Buna ziua,

o situatie asemanatoare am si eu, dar informarea si CIM sunt semnate de catre angajata. Revisalul a fost transmis in 4 iulie si in 7 iulie nu s-a prezentat la lucru. Angajata se afla in
perioada de proba si i-am trimis o adresa sa se prezinte la convocare.
Intrebare mea este daca se poate desface CIM- ul cu art. 31 (3) fara ca notificarea/ decizia sa fie semnate de catre angajata, sau e corect sa urmam procedura cercetarii disciplinare si in final CIM-ul sa se desfaca cu art. 61 (a) ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
chitarici, utilizator
Incetati c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.,apoi notificarea de incetare o comunicati salariatei in cauza.

Nu va mai complicati cu cercetarea disciplinara.

Alte discuții în legătură

Radiere salariat din revisal anadaniela65 anadaniela65 Am radiat contractul unui salariat.In momentul in care vreau sa radiez si salariatul imi cere sa confirm actul de identitate.(la inregistrare salariat nu am ... (vezi toată discuția)
Cum pot inceta un cim radiat sa apara incetat si in sistem? Aniia Aniia Ma confrunt cu o speta din care nu ma mai vad salvata, asa ca daca ma puteti ajuta va rog tare frumos sa imi raspundeti cat de repede se poate. Am avut o ... (vezi toată discuția)