avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot inceta un CIM radiat sa apara incetat si in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot inceta un CIM radiat sa apara incetat si in sistem?

Ma confrunt cu o speta din care nu ma mai vad salvata, asa ca daca ma puteti ajuta va rog tare frumos sa imi raspundeti cat de repede se poate.
Am avut o persoana care si-a facut angajare pe postul de asistent personal si dupa ce am transmis revisal persoana mi-a comunicat ca nu mai doraste, si-a gasit in alta parte de lucru. Nu am stiut cum sa procedez si am radiat contractul in Revisal. Acum persoana a solicitat la somaj obtinerea indemnizatiei dupa un an lucrat in alta institutie. De la somaj nu ii primeste dosarul pe motiv ca apare cu CIM activ in sistem. nu am gasit nici o solutie sa pot reactiva contractul pentru a-i da incetare si am introdus din nou persoana cu acelasi nr de contract apoi am dat incetare in Revisal si l-am trimis online la ITM. Dar fara nici un rezultat, in sistem tot activ apare contractul. daca stiti o alta modalitate sa pot opera contractul sa apara incetat in sistem va rog frumos ajutati-ma. Multumec
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 13 Decembrie 2018
Ati verificat la ITM daca in sistem s-au dublat datele persoanei in cauza ?

Le-ati explicat celor de la AJOFM , ce inseamna radierea unui c.i.m. din REVISAL ?
de la itm trimit la IT si cei de la AJOFM spun sa gasesc o solutie sa le apara in sistem incetat. In aplicatia Revisal dupa ce am operat acelasi CIM cu acelasi numar si am dat incetare imi apare acum si raportul per salariat unde este incetat. Nu imi apar 2 contracte este acelasi contract, numai ca am fost nevoita sa il introduc din nou pentru ca prima data am radiat si nu l-am mai putut reactiva decat daca l-am introdus din nou si am dat incetare. Nu inteleg de ce mai apare in sistem activ, cand raportul per salariat din aplicatie imi apare cu CIM incetat. Nu stiu ce sa-i mai fac
Nu apare "activ", ci va apare Radiat [activ].

Radierea reprezintă ştergerea logică a unui contract înregistrat eronat pentru un salariat. Un contract se poate radia indiferent de starea în care se află.

In programul REVISAL, nu mai aveti ce face . Adresati-va, Inspectiei Muncii.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ati gasit rezolvare? Am si eu problema aceasta si cei de la ITM nu ajuta cu nimic ...
Nu va ajuta , intrucat un c.i.m. radiat nu poate fi sters din sistem ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare angajat radiat RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am radiat un salariat si contractul aferent acestuia, iar angajatul a fost sa isi depuna dosarul la somaj si nu i l-au primit pe motiv ca la ei apare activ ... (vezi toată discuția)
Radiere salariat din revisal anadaniela65 anadaniela65 Am radiat contractul unui salariat.In momentul in care vreau sa radiez si salariatul imi cere sa confirm actul de identitate.(la inregistrare salariat nu am ... (vezi toată discuția)
Anulare contract revisal neprezentare salariat miruna82 miruna82 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema.. in data de 4 iulie am raportat in Revisal un contract nou de munca cu data de incepere 8 iulie. Am convenit cu ... (vezi toată discuția)