avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Lipsa document in oferta tehnica dar luata in calcul ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Lipsa document in oferta tehnica dar luata in calcul in oferta financiara

Buna ziua,

Azi am participat ca si ofertant la o primarie X unde s-a tinut o achizitie directa ,,Achizitionare sistem de supraveghere video in comuna X,, Criteriul de selectie a fost pretul cel mai scazut. Au solicitat 3 plicuri (original+copie) in care fiecare plic continea: documentatia de calificare, oferta tehnica si oferta financiara. La licitatie am participa 2 ofertanti. Eu am avut un pret mult mai scazut fata de celalalt concurent insa, ne-am lovit de o chestiune la oferta tehnica. Am omis sa atasam la oferta tehnica reteaua de fibra optica, dar este luata in calcul in oferta financiara in centralizatorul de preturi. Rugamintea mea este urmatoarea: AC nu trebuie sa imi trimita clarificari cu privire la reteaua de fibra optica? dat fiind faptul ca aceasta fibra optica a fost luata in calcul atunci cand s-a intocmit oferta financiara? O alta intrebare: AC nici nu ne-a dat niciun exemplar azi dupa PV incheiat la deschiderea ofertei spunand ca ne va transmite pe fax, dar fara sa semnam pe acel PV?? va rog respectuos sa-mi spuneti daca cumva pot ataca aceasta AC care mi-a spus din start ca ma va descalifica pe motiv ca nu am acest document atasat la oferta tehnica? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 12:33, 10 Iulie 2014
Oferta tehnica este considerata incompleta - neconforma- daca ati omis o categorie a bunurilor ofertate. Ordinea evaluarii ofertelor este urmatoarea: se incepe cu calificarea (declaratii), oferta tehnica si apoi oferta financiara. Daca plicul continand oferta tehnica nu este complet, in teorie nici nu se deschide plicul continand formularul de oferta (financiara). Oferta dvs este neconforma.

In legatura cu PV - Daca procedura ar fi fost cerere de oferta sau licitatie deschisa, PV de deschidere a ofertelor ar fi trebuit semnat de ofertantii prezenti la deschidere si trimis tuturor ofertantilor prin fax/ mail sau alte mijloace de comunicare. Dar, la licitatie directa, PV nu este semnat de catre ofertanti, ci doar de catre comisia de deschidere, facand ulterior parte din dosarul achizitiei AC. Din punctul meu de vedere, AC nu a comis nici o greseala in legatura cu PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criteriu evaluare lipsa ibitza78 ibitza78 Pentru o procedura s-a stabilit criteriu de atribuire \"oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic\", fiind compus din 3 factori de evaluare. La ... (vezi toată discuția)
Cerere oferte online creatza_70 creatza_70 Buna ziua! In cazul unei cereri de oferte online se pot accepta documentele de calificare depuse de un ofertant la sediul societatii insosite de o adresa in ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut dddimitriu dddimitriu Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si ... (vezi toată discuția)