avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sociale

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Daca sunt angajat la o firma cu carte de munca, dar cu o jumatate de norma, iar din alta parte am castiguri sub forma de drepturi de autor, la acestea din urma se mai platesc contributii sociale? Stiu ca daca ai carte de munca nu mai trebuie platit nimic la alte tipuri de castiguri, dar intrebarea e daca influenteaza in vreun fel faptul ca ai numai jumatate de norma. Multumesc
Corina
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 10:32, 9 Iulie 2014
In situatia in care cotizati la contributiile de asigurari sociale de sanatate cu 5,5% lunar, nu ar trebui sa mai platiti nimic, insa este posibil sa nu fi fost asigurata pe o anumita perioada si sa va solicite achitarea sumelor pentru perioada respectiva.
Atentie !!! Impotriva Deciziei de impunere emisa de CAS este obligatoriu sa faceti o plangere prelabila in temeiul Legii 554/2004, in caz contrar puteti fi executata silit pentru suma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sanatate drepturi autor corinana corinana Buna ziua Am si eu o nedumerire mare. Incepand de la sfarsitul anului 2010, prin acord cu cei de la locul meu de munca, am decis sa inchidem cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Carte de munca + pfa dragos.rusu dragos.rusu Buna ziua, As fi interesat care ar fi costurile reale pentru un PFA (norma de venit) daca exista si o carte de munca asociata. Incerc sa postez ceea ce ... (vezi toată discuția)