avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Practica de dumping???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Practica de dumping???

Buna ziua.Doresc sa stiu cum se numeste urmatoarea practica care o voi relata si daca pot face ceva in sensul asta.De curand am ales sa imi incep propria afacere si anume o statie ITP si SERVICE AUTO.Toate bune si frumoase pana in momentul obtinerii avizelor cand am fost sicanat "amenintat" subtil (fara a-mi lua masuri dinainte sa am dovezi in sensul asta)de catre un concurent de pe piata care vazand ca nu accept intelegerea propusa de acesta privind preturile unei inspectii si anume:sa optez pentru preturile care el le avea si care mi le-a dat scrise pe un post-it, a decis dupa 3 luni de cand activez sa reduca preturile unei inspectii tehnice mult sub pretul pietei pentru a ma "distruge"asa cum s-a exprimat neinteresandu-l daca castiga ceva el din aceasta afacere.MENTIONEZ ca atunci cand mi-am calculat pretul unei prestatii am tinut cont de toate cheltuielile ce le voi avea si am stabilit un pret intre ce aveau la momentul respectiv ceilalti din piata.Eu sunt singurul care ma plang dar afectati suntem cu totii cei care ne ocupam de afacerea asta.cel care a redus pretul la o inspectie tehnica a decis sa vanda acest produs cu 50 de ron iar in piata ne incadram intre 75-90 de ron vorbi aici de autoturisme.Nu stiu ce sa fac in sensul asta si unde sa apelezpentru ca consider ca nu este corect ceea ce face acest om,Bine veti spune ce este corect pe lumea asta sau in tara asta????eu vreau sa apelz la orice forum din aceasta tara pentru a stii daca el procedeaza corect si deotologic si daca da asta e mergem mai departe fiecare cu clientii lui cu castigurile lui.....Multumesc anticipat pentru raspuns
Aveti la indemana art. 6, al.1, lit e din Legea nr.21/1996 - legea concurentei si art. 17 din Ordonanta de Guvern nr.99/2000, pentru a intreprinde demersurile necesare.

Art.6, e) practicarea unor preturi excesive sau practicarea unor preturi de ruinare, in scopul inlaturarii concurentilor, ori vanzarea la export sub costul de productie, cu acoperirea diferentelor prin impunerea unor preturi majorate consumatorilor interni;

Puteti sesiza Consiliul Concurentei:
b) la plangerea unei persoane fizice sau juridice afectate in mod real si direct prin incalcarea prevederilor art. 5, 6, 9 si 15 din prezenta lege, precum si a art. 101 şi 102 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene.

Art.17 - Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere, cu exceptia situatiilor prevăzute la art. 16 lit. a) -c), e)-i), precum si in cazul produselor aflate in pachete de servicii. Prin vanzare in pierdere, in sensul prezentei ordonante, se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie, astfel cum acesta este definit in reglementarile legale în vigoare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ContSters95382 ContSters95382 Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala oarfa oarfa Se considera [b]concurenta neloiala[/b], fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Sunt incepatoare....am o afacere cu 100 % risc ?(vanzare pe internet) Musoiu agota Etelka Musoiu agota Etelka Orice afacere are o marja de risc .Afacerea cu 100 % risc nu este stilul meu de lucru. Am deschis un magazin virtual pe internet.Cod CAEN 4791 .Pentru a ... (vezi toată discuția)