avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere deteriorat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere deteriorat

buna ziua, certificatul de nastere al baietelului nostru nascut in italia a fost eliberat la ambasada anul acesta...acum suntem in romania si am notat ca pe certificat unele litere sau sters (nu in intregime)cam in 3 locuri pe certificat.Ce trebuie sa fac? mai e valabil sau trebuie sal schimbam si daca da unde ar trebui sal schimbam.mentionez k suntem in romania!sunt speriata ca am inteles ca cei de la pasapoarte sunt foarte severi(vrem sa-i facem si pasaport aici)
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ktalinsp , utilizator 10:03, 12 Iulie 2014
Sunati la sc.1 Bucuresti -starea civila sa vedeti daca au primit registrele de stare civila cu privire la nasterea fiului dvs. produsa in Italia. O sa va intrebe nr. actului, este scris in partea de jos a certificatului,, nasterea a fost inregistrata sub.nr....,, Daca au sosit atunci aveti 2 posibilitati, prima faceti un drul de Bucuresti, a doua faceti adresa de la Mures catre Bucuresti dar e mai de durata. Desigur va puteti astepta si la cea de-a treia in care sa fiti nevoita sa mergeti la ambasada ca a eliberat certificatul daca registru cu file consulare nu a fost inca predat la primaria Sc.1 Bucuresti.
Adresa stare civila : Bd. Maresal Averescu nr. 17, Sector 1, Bucureşti
Telefon: 021.222.01.09
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator
multumesc din suflet pt ajutor...am vb la ambasada la roma si mi-au spus sa stau linistita ca ei au trimis "foaia consulara" registru si ca pot sa faca un nou certificat de nastere....eu cererea am trimiso de la primarie de la noi(mi-e dificil sa ajung la bucuresti) acum depinde de sect 1 cand imi ajunge noul certificat!multumesc pt tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)