avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Experienta profesionala a functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Experienta profesionala a functionarilor publici

Buna seara! In caz ca un functionar public intra pe functie dupa ce pentru aceasta se cerea ca cerinta obligatorie licenta in studii juridice, se considera a dobandti pe parcursul exercitarii acelei functii ca dobandind experienta in domeniul juridic? De exemplu un consilier ( dar nu consilier juridic!!) clasa 1 sau un inspector care pentru a intra pe functie i s-au cerut studii juridice-Drept poate spune ca dupa 3 ani de munca a dobandit experienta in domeniul juridic? In cazul consilierilor juridici situatia e clara...

Am vazut de exemplu ca pentru functii de conducere cum ar fi functii de director se cere vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice si nu inteleg prea bine cine poate participa ca avand acea vechime.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:43, 12 Iulie 2014
Daca vorbiti de promovarea in functia de conducere se cere vechime in munca dobandita in domeniul pe care functionarul doreste sa-l ocupe. Acum nu ai unde sa dobandesti vechime in specializarea in care ai terminat studiile pentru ca practic iti este imposibil cu lipsa locurilor de munca din Romania. E un fel de promovare la locul de munca, dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarii si experienta in domeniul juridic Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Cei care dau concurs pentru a intra pe functii precum cea de consilier(nu juridic) sau inspector la institutiile de stat iar cerintele la concurs ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime studii privat vs bugetar cristiis cristiis Acum o luna am adresat o intrebare catre ANFP la care am primit un raspuns dar oarecum pe langa subiect. Incerc de mai mult timp, cu mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)