avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschiderea unei afaceri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschiderea unei afaceri

Buna!
Nici nu stiu cum sa incep :)
Acum nu foarte mult timp m-am gandit sa incep propria afacere, in care sa cumpar si sa colectez ulei uzat de la oameni, ( vecini s.a.m.d ) apoi sa-l duc in Germania, Austria sau oriunde se recicleaza.
Va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa incep, sa imi pun pe picioare afacerea. La mine in zona, nu exista nici o alta firma care sa colecteze uleiul uzat de la oameni si am inteles ca e destul de profitabila afacerea.
Pana acum, din tot ce am citit si m-am documentat, am nevoie sa infiintez o firma, sa am un contabil si un plan de afaceri.

De aceea va cer ajutorl, pentru ca pana acum tutoror celor care le-am cerut ajutorul doar m-au descurajat :)

Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic. Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: PaulGeore , utilizator 13:33, 10 Iulie 2014
Buna ziua,
Ati inteles bine;
Va trebuie o firma (SRL de preferat fiind cea mai flexibila forma de dezvoltare a unei afaceri), contabilul este necesar pentru a-si face treaba, masina de colectat, planul de afaceri vi-l faceti in functie de datele afacerii.
Este posibil sa mearga afacerea si in Romania avand in vedere ca acum sunt destui soferi care folosesc uleiul in locul motorinei.
Multa bafta!
Pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata este obligatoriu sa aveti un drept de folosinta asupra spatiului in care doriti sa inregistrati sediul social, sa nu aveti fapte inscrise in cazierul fiscal si sa nu fi fost condamnat pentru una dintre infractiunile prevazute de Legea 31/1990.
Raspunderea patrimoniala a asociatilor societatii comerciale cu raspundere limitata se face in limita capitalului social, conform cotei de participare la acesta. Societatea cu raspundere limitata poate avea angajati pentru activitatea autorizata.
Dosarul complet pentru ORC necesar infiintarii unui SRL cu asociat unic trebuie sa cuprinda:
- Cerere de inregistrare;
- Vector Fiscal (Anexa 1);
- Declaratia Model 1/2;
- Rezervarea de denumire;
- Declaratia notariala de asociat unic si acceptare a mandatului de administrator;
- Specimen de semnatura;
- Capitalul social de 200 lei;
- Dovada de proprietate a spatiului cu destinatie de sediu social;
- Dovada dreptului de folosinta a spatiului cu destinatie de sediu social;
- Acord asociatie locatari;
- Actul constitutiv;
- Copie C.I.;
In cazul in care nu va descurcati singur, va stam la dispozitie, noi cu asta ne ocupam!
Mult succes!
Multumesc mult pentru raspunsuri ! :D
Inca o intrebare. Dupa ce imi infiintez firma, cum pot gasi o firma de dincolo, de exemplu Germania, cu care sa inchei un contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere srl pentru o mica afacere de familie Mihai95 Mihai95 Buna seara , am de gand sa deschid o afacere familiara , mai exact un spatiu 10-15 metrii patrati intr-o zona circulata si anume in gara din orasul meu. Cam ... (vezi toată discuția)
Deschidere chiosc diananica diananica Buna ziua, as dorii sa imi deschid un magazin mixt de tip chiosc si as dori sa stiu de ce acte am nevoie, practic pas cu pas pentru a deschide aceasta ... (vezi toată discuția)
Calificare obligatorie sau optionala? adnana_gold adnana_gold Buna ziua, va rog sa-mi spuneti(ptr.ca parerile sunt impartite) daca pentru a deschide un salon de remodelare corporala(unde urmeaza sa si practic ceea ce ... (vezi toată discuția)