avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul plata factura APA NOVA la comun (bloc nou)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul plata factura APA NOVA la comun (bloc nou)

Buna ziua,

Va rog ce modalitate de calcul se aplica la o factura de Apa Nova, factura ce vine la comun pe bloc? Cum se afla pretul apei (reci), ca doar asta platim? exista pierderi de 10% din consum pe apartament la calculul fiecarei facturi?
Sunt mai multe posibilitati de repartizarea a apei, daca exista apometre atunci repartizarea se face in functie de consumul din fiecare apartament, iar "pierderile" se repartizeaza in functie de regulamentul stabilit de proprietari.
In partea dreapta la "Documente utile" o sa gasiti un model de gestionare a apei, postat de @Adriantot si care este foarte bun de aplicat in totalitate, sau partial in functie de fiecare condominiu.
www.avocatnet.ro/con ...
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
elga50, moderator
Parca va este frica sa scrieti despre ce este vorba - sau nu stiti...
Apa este o „marfa„ pe care cineva - un furnizor, o vinde altcuiva - un/unor consumator(i), in anumite conditii, de fapt pe baza unui contract de furnizare unde sunt prevazute o multime de clauze ca acel contract sa functioneze legal.
De obicei, furnizorul incheie contracte cu as. prop. - daca blocul respectiv este organizat in as. prop., dar pentru a nu lasa oamenii sa moara de sete, furnizorul poate incheia acel contract si cu un reprezentat al proprietarilor - in anumite conditii. de fapt conditia principala este ca marfa livrata sa-i fie platita, cum spuneam, cfm. clauzelor contractuale.
Acum, de fapt, dvs. ce vreti sa spuneti/sa stiti cu:

Calcul plata factura APA NOVA la comun (bloc nou)

Ce taine credeti ca le tine cineva si nu vi le spune dvs. proprietarii apartamentelor din acest bloc nou?
Ati vazut vreo factura emisa de catre furnizor? Mai exact, ce va este neclar in acea factura, va „incarca” cu cantitati mai mari, va pune un pret exagerat, inmultirea cantitatii cu pretul este facut gresit???
lydy a scris:
Cum se afla pretul apei (reci), ca doar asta platim?

Pretul apei reci este cel facturat de furnizor.
Uitati-va pe factura si o sa gasiti cantitatea de apa, pretul unitar fara TVA, TVA-ul si costul apei cu tot cu TVA.
Pe aceeasi factura gasiti si costurile canalizarii si ale apei pluviale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)
Cat costa metru cub de apa calda si metrul cub apa rece in bucurestiul anului 2014 ContSters241026 ContSters241026 Membru asociatie de proprietari din Bucuresti 30.04.2014 Buna ziua tuturor va intreb . Cat costa un metru cub de apa calda cu tot cu tva ? ... (vezi toată discuția)